dissabte, 9 de maig del 2015

Girona es vesteix de primavera amb el festival Girona, Temps de Flors

Dissabte  09.05.2015  06:00

Girona es vesteix de primavera amb el festival Girona, Temps de Flors

El certamen floral, que fa seixanta anys, amplia espais i horari d’obertura

Vilaweb
Cent seixanta muntatges repartits en cent trenta espais, més protagonisme de la flor natural o la participació del festival belga 'Floraliën' de Gant són xifres i altres novetats del festival Girona, Temps de Flors. El certamen, que celebra el seixantè aniversari, es fa fins al 17 de maig a Girona i omple de composicions florals tots els racons de la ciutat. La millor manera de commemorar l’efemèride és creixent i aquest any el festival s’obre a nous espais, en recupera d'anteriors i amplia l'horari fins a les 22.00.
La principal novetat de Girona, temps de flors d’aquest any són les estructures que flotaran pel tram més conegut del riu Onyar, el que va entre el pont de Pedra i el de Sant Feliu. Al capvespre els muntatges s’il·luminaran i és per aquest motiu que el festival ha ampliat horaris i no tancarà fins a les 22.00. Això permetrà als visitants tenir més temps per recórrer tots els espais del certamen, des dels més emblemàtics i espectaculars com ara les escales de la Catedral o els Banys Àrabs fins als racons més amagats i les cases particulars que obren especialment per l’ocasió.
Altres espais que s’incorporen al recorregut són el pati de l’antic cinema Modern, que fa molts anys que és tancat, i el claustre de l’església de Sant Daniel enguany que celebra el mil·lenari. En aquest espai s’hi podrà veure una composició floral feta amb desenes d’azalees provinent de Flandes. Amb l'objectiu d'estrènyer llaços amb altres cites europees, el Temps de Flors ha convidat una representació del festival 'Floraliën', que se celebra una vegada cada quatre anys a Gant i que és internacionalment famós per les composicions amb azalees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada