dijous, 7 de maig del 2015

Els pobles es planten davant l'exigència de SCC de retirar les estelades

07/05/2015
Municipals

Els pobles es planten davant l'exigència de SCC de retirar les estelades

"Tenim l’estelada per acord del ple, i la intenció es respectar aquest acord i mantenir-la", afirma l'alcalde de Berga a ElSingular

Nerea Rodríguez
El Singular
Els pobles es planten davant la petició de Societat Civil Catalana de retirar les estelades de 323 municipis catalans. L’entitat unionista va presentar ahir un informe davant de la Junta Electoral Central (JEC) demanant que aquestes banderes es treguin, i ‘elSingular’ ha parlat amb alguns d’aquests municipis per saber què pensen fer en el cas que la JEC els demani que les despengin.

A Vilablareix, SCC ha denunciat l’existència de tres estelades: una a la carretera Gi-533 a l’entrada del poble, una a l’edifici de l’Ajuntament i una altra a l’Avinguda Lluís Companys. L’alcalde d’aquest municipi del Gironés, David Mascort (ERC), ha assegurat a ‘elSingular’ que no té cap notícia sobre aquest tema i que, en el cas que la Junta Electoral els demani treure-les, “ja veurem” que fan, tot i que ha deixat clar que “la intenció evidentment és no treure-les, perquè no tinc coneixement que estiguem incomplint cap llei”. A més, ha avançat que en el cas que això es produeixi, primer faran al·legacions.

Un altre dels municipis denunciats per SCC és Berga, que té una estelada a l’edifici de l’Ajuntament. L’alcalde d’aquest municipi del Berguedà, Juli Gendrau (CiU), ha dit a ‘elSingular’ que “la tenim per acord del ple, de manera que la intenció és mantenir i respectar aquest acord”. Tot i així, ha matisat que “caldrà mirar en quines condicions ens demana la Junta Electoral retirar-la, si és que ho fa”, però ha recordat que “fa cinc o sis anys que la tenim”.

L’alcaldessa de Torreta i Florejacs, Núria Magrans (ERC), ha explicat que en aquest municipi de la Segarra tenen una estelada a l’edifici de l’Ajuntament, però no al lloc principal, sinó a la façana, i ha avançat que “si diuen de treure-la segurament la traurem”, tot i que ha matisat que “no n’hem parlat i dependrà de les conseqüències jurídiques”. A més, ha s’ha queixat: “Ja estem una mica cansats d’aquest tema”.

Bartomeu Baqué (independent) és l’alcalde de Bolvir, a la Cerdanya, i en declaracions a ‘elSingular’ ha dit que tot i que Societat Civil Catalana només ha denunciat una estelada, a l’entrada del poble, en tenen més i que no les pensen treure. “No les retirarem. A la casa consistorial tenim l’espanyola a instàncies de Llanos de Luna”, ha recordat. En el cas que la Junta Electoral els ho ordeni, diu Baqué que “la traurem i la tornarem a posar el 25 de maig”. “Seguirem lluitant!”, ha exclamat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada