dissabte, 9 de maig del 2015

32 de les 47 llistes de la Garrotxa donen suport a la independència

32 de les 47 llistes de la Garrotxa donen suport a la independència

Un 68% de les candidatures han firmat el document de l'ANC on es comprometen a treballar per un Estat català des dels ajuntaments

Especial: Eleccions municipals 2015

, Olot | ND el 09/05/2015 a les 11:43h
 
Foto de grup amb les llistes que donen suport al document de l'ANC. Foto: CCG

32 de les 47 candidatures que es presenten a la Garrotxa el proper 24 de maig es comprometen a treballar per la independència. Són les que han signat el document elaborat per l'ANC. La coordinadora de l'Assemblea a la Garrotxa, Toia Codina, ha explicat que hi ha altres llistes que també s'han compromès a donar-hi suport, però encara no els han fet arribar el document signat.

Els aspirants a alcalde subscriuen els quatre punts on es comprometen a adherir-se o ratificar l'adhesió del seu ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència, un cop constituïts els nous ajuntaments. A més, també prometen organitzar diversos actes als seus pobles i ciutats entre el 25 de maig i el 27 de setembre perquè les eleccions catalanes siguin realment plebiscitàries.

Finalment, prometen posar-se al servei de les institucions catalanes per, en cas que des de Madrid intervinguessin la Generalitat o el Parlament, erigir-se com a "màxims representants legítims de la població de la Garrotxa" per tal de continuar amb el procés independentista. Aquest matí, representants de totes les llistes que donen suport al iniciativa han lliurat a l'ANC el document signat i s'han fet una fotografia de grup.

Pancartes de l'ANC explicant qui ha signat el document

Si bé no farà campanya a favor d'un partit o d'un altre, l'ANC ha explicat que penjarà un cartell a cada poble de la Garrotxa explicant quines candidatures d'aquell municipi s'han compromès a treballar per la independència. A Olot, en penjaran quatre, un a cadascun dels accessos de la ciutat.

El document l'han firmat 15 llistes de CiU (totes menys la de Mieres, Sales de Llierca, Sant Ferriol i Sant Jaume de Llierca), 9 d'ERC (falten la de Beuda i Sant Ferriol), 5 de la CUP, les dues agrupacions d'electors independens i 1 del PSC. A Olot només s'hi han compromès CiU, ERC i la CUP.
 
 
Llistes que donen suport al document de l'ANC
Argelaguer: Independents per Argelaguer
Besalú: CiU
Beuda: CiU i CUP
Castellfollit de la Roca: ERC i CiU
Les Preses: CiU i ERC
Les Planes d'Hostoles: CiU i PSC
Maià de Montcal: CiU
Mieres: CUP
Montagut i Oix: CiU
Olot: CiU, ERC, CUP
Riudaura: ERC i Fem Riudaura
Sant Aniol de Finestres: CiU i ERC
Sant Feliu de Pallerols: CiU i ERC
Sant Jaume de Llierca: ERC
Sant Joan les Fonts: CiU i CUP
Santa Pau: ERC i CiU
Tortellà: CiU i CUP
Vall d'en Bas: CiU i ERC
Vall de Bianya: CiU
 
32 de les 47 candidatures de la Garrotxa es comprometen amb l'ANC. Foto: CCG

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada