dimarts, 3 de febrer del 2015

Duran no és ningú, per Vicent Partal

OPINIÓ

Vicent Partal

03.02.2015

Duran no és ningú

Vilaweb
 
Conec pocs polítics tan maldestres com Duran i Lleida. La seua afirmació dient que no podria viure amb el sou de professor, ja l'estudien a les escoles de política com la badada més grossa possible. A banda el rerefons elitista, perquè insulta un dels sectors professionals amb més votants. Però ahir en va amollar una altra quan va defensar la seua famosa suite de l'Hotel Palace a Madrid. Va dir textualment que des d'una pensió no podria fer això que fa a l'hotel. Frase intrigant que mereix una explicació. Com tothom sap, aquest hotel és a pocs metres del congrés dels diputats, on Duran té el despatx. Què vol dir que hi fa? Les habitacions d'hotel no són per a dormir?

Deixem-ho estar. Badades d'aquesta dimensió expliquen, sobretot, que Duran ja no té el cap on l'hauria de tenir. Sap que ha perdut. Que ha perdut la batalla per a impedir la independència, però també la batalla d'Unió. No la controla i no pot usar-la per a fer res. Ja no dirigeix Convergència i Unió i li queden mesos per a dirigir el grup de CiU al parlament espanyol. A la pròxima legislatura no sabrem si n'hi haurà, però si n'hi ha Duran no el dirigirà.

Duran ja no és ningú i des de Convergència no se n'amaguen. Quan ahir va tornar a donar l'opinió sobre Esquerra i la independència, des de CDC li ho replicaren tot ben clar i català. És cert que molta gent no entén per què ho aguanten, això, encara. La resposta és òbvia: al final qui se n'anirà del tot és Duran i no Unió. No sé si alguns s'estimarien més perdre un partit històric d'aquest país, però jo m'estime més perdre'l a ell i prou.

Per això tampoc no acabe d'entendre tanta alegria dels qui veuen en Duran un argument per a furgar i criticar la CiU d'avui. Ja ho sé que és una manera de desgastar els convergents, però desgastar-los aprofitant un espantall incapaç de fer res no és precisament ajudar a qui dius que és en realitat el problema? Només ho demane…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada