dimarts, 10 de febrer del 2015

Netflix desembarca a Cuba

ANUNCI OFICIAL

Netflix desembarca a Cuba

Els canvis polítics porten a l'illa caribenya el servei nord-americà de pel·lícules i sèries 'on line'

Imatge exterior del quarter general de Netflix a Los Gatos (Califòrnia).
AP / PAUL SAKUMA
Imatge exterior del quarter general de Netflix a Los Gatos (Califòrnia).
EL PERIODICO
RICARDO MIR DE FRANCIA / WASHINGTON
Dilluns, 9 de febrer del 2015 - 23.08 h
Si el règim cubà vol demostrar la perfídia de la classe política nord-americana, ho tindrà més fàcil a partir d'ara. Frank Underwood i la seva 'House of cards' han arribat a l'illa. Netflix, l'empresa nord-americana de pel·lícules i sèries a través d'internet, ha anunciat aquest dilluns el llançament del seu servei a Cuba, una estrena que és fruit de l'acord assolit entre l'Havana i Washington per restablir les relacions diplomàtiques entre els dos països. Tot indica que, ara com ara, molt pocs cubans podran accedir a aquesta videoteca, però és un senyal inequívoc que els canvis estan en marxa.
La subscripció a Netflix, que encara no està disponible a Espanya, costarà 8 dòlars (7 euros), gairebé la meitat del sou mitjà a Cuba, i nomésla podran adquirir els cubans que disposin de targetes de pagament internacional. O sigui, molt pocs. A això s'hi ha de sumar el fet que només el 5% dels 11 milions d'habitants de l'illa tenen accés a internet des de casa seva, segons Freedom House, un privilegi reservat generalment als alts càrrecs governamentals i els estrangers. “Estem encantats de poder oferir finalment Netflix al poble de Cuba, connectant-los amb històries de tot el món que els encantaran”, ha dit aquest dilluns la companyia en un comunicat.

HARDWARE I SOFTWARE

A mitjans de gener, l'Administració de Barack Obama va aixecar les restriccions per exportar ordinadors i telèfons mòbils a Cuba, així com equips de hardware i software. També va fer els primers passos per permetre l'accés a l'illa de companyies financeres. Tant American Express com Mastercard han anunciat que començaran a prestar servei al març.
Netflix té 57 milions de subscriptors en més de mig centenar de països i la intenció de la companyia passa per oferir a Cuba un catàleg molt semblant al que ofereix als països del Carib de parla hispana, segons un dels seus portaveus. “Cuba té grans cineastes i un món de la cultura molt potent. Confiem a poder acostar un dia els seus treballs a la nostra audiència de 57 milions de membres”, afegeix el comunicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada