dimarts, 10 de febrer del 2015

10 fenòmens naturals sense explicació

10/02/2015
curiositats

10 fenòmens naturals sense explicació

Ocells migrant
Ocells migrant

La migració animal, el llac de meduses, la tormenta de Saturn i més curiositats que els científics no saben com justificar

Bernat Vilaró
El Singular
El monstre del Llac Ness i el Bigfoot no són els únics fenòmens sense cap explicació. El seu origen pot estar en la imaginació humana o en les llegendes, però hi ha altres curiositats naturals existents sense cap explicació científica. De moment.


1. Corona solar: feta de plasma, per alguna raó és més calenta (entre 1 i 3 milions de graus Kelvin) que la superfície del propi Sol (5.800 graus Kelvin).


2. Migració animal
: solts animals són migratoris, però d'alguna manera -encara sense explicar- tots ells saben quan i cap a on anar, fins i tot si estan separats de la seva espècie. És una incògnita com han adquirit aquest coneixement.


3. El brunzit: hi ha diversos llocs coneguts per un brunzit de baixa freqüència, o un so d'origen desconegut. El més conegut és a Taos (Nou Mèxic, Estats Units), on només el 2% d'aquest poble pot escoltar el brunzit, que descriuen com "molt irritant".


4. Llac Medusa: conegut com "el cinquè llac" pels habitants de Palau (illa Eil Malk, a la República de Palau, a prop de les Filipines), està connectat a l'oceà a través de canals subterranis i deu el seu nom a les medues que hi migren dins i fora cada dia. Hi han estat sempre, menys des del 1998 i el 2000... no sé sap per què.


5. Cercles de gel: es produeixen a l'aigua de moviment lent a temperatures sota zero. Es creu que estan formats a les corrents de Foucault, però no n'hi ha proves. Poden tenir fins a 15 metres de diàmetre.


6. Huracà de Saturn: Una nau de la NASA va descobrir el 2013 un huracà a Saturn, amb un cercle de 2.000 quilòmetres d'ample. A la Terra, els huracans els causen grans corrents càlides d'oceans, però es desconeix com va originar-se aquest huracà a Saturn.


7. Pluja de peixos: hi ha hagut molts casos d'objectes i coses estranyes que han caigut del cel. El 2000 van ploure a Etiopia milers de peixos. La teoria diu que una tempesta els va aixecar i transportar, però és sorprenent que en aquest cas tots els peixos eren de la mateixa espècie.


8. Zona del Silenci: Fora de Durango (Mèxic) hi ha la Zona del Silenci Mapimí, un indret conegut pel seu silenci total i per l'aparent capacitat d'atreure objectes des del cel, inclosos impulsors de la nau Apollo, un missil de prova i un enorme meteorit.


9. Triangle de les Bermudes: tot un clàssic. És un altre lloc desconegut, on avions i vaixells hi han desaparegut misteriosament. De teories no en falten pas.


10. Anells de fades. La terra coberta d'herba a l'Àfrica meridional és atacada amb àrees circulars de terra estèril, amb diàmetres de 2 a 15 metres. No se sap quan ni com s'han format aquests anells misteriosos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada