dijous, 5 de febrer del 2015

Un jove xinès es talla una mà per curar-se l'addicció a internet, segons 'The Telegraph'

Un jove xinès es talla una mà per curar-se l'addicció a internet, segons 'The Telegraph'

Els cirurgians l'han poguda reimplantar però no tenen clar que arribi a recuperar la mobilitat


Un adolescent xinès de la ciutat de Nantong es recupera a l'hospital després de tallar-se la mà "en un desesperat intent de curar la seva addicció a internet", explica el corresponsal a Pequin del diari britànic 'The Telegraph'. Les autoritats xineses calculen que al país hi ha 24 milions d'addictes a internet, explica el diari, que recorda que fins i tot hi ha clíniques i campaments de disciplina militar pensats per a rehabilitar-los.
Però el jove en qüestió, de 19 anys, va intentar rehabilitar-se tot sol. Quan la seva mare va anar ahir a acotxar-lo, a les onze de la nit, va trobar una nota damunt del llit buit on deia: "Mare, he anat a l'hospital una estona", i afegia, "no et preocupis, segur que torno aquesta nit". S'havia endut un ganivet de cuina i es va tallar la mà esquerra a l'alçada del canell en un parc, segons ha explicat el canal de televisió regional Jiangsu TV. El canal de televisió fins i tot ha emès un vídeo del banc tacat de sang on s'hauria tallat la mà, explica 'The Telegraph'.
La policia va recuperar la mà del jove i els cirurgians de l'hospital local han aconseguit reimplantar-la, però no poden garantir que en recuperi la mobilitat. El noi, a qui els mitjans anomenen "petit Wang", s'havia tornat "impetuós" a causa de l'addicció a internet, segons la versió d'un dels seus professors.
Segons un psicòleg de l'exèrcit que dirigeix un dels camps de rehabilitació, Tao Ran, un 14% dels joves del país estan enganxats a la xarxa, explica el diari. Però aquí hi té en compte des dels que fan campana per connectar-se fins als que es tanquen a la seva habitació i no en surten per res del món. Sigui com sigui, els polítics comencen a respondre a l'alarma social que causa aquesta suposada addicció, i a Taiwan han aprovat lleis que permeten multar els pares que permetin als fills passar massa temps amb aparells electrònics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada