divendres, 2 de gener del 2015

Radiografia d'un votant de la CUP

BON NADAL I QUE AQUEST 2015 SIA L'ANY DE LA INDEPENDÈNCIA

Radiografia d'un votant de la CUP

Fidel a la formació, notablement satisfet de la seva vida, independentista, d'extrema esquerra, vota per ideologia, hipercrític amb les institucions, no pot amb els militars i els banquers, valora els professionals sanitaris i és condescendent amb la resta de líders sobiranistes

, Redacció | ND 01/01/2015 a les 23:59h

Cartells de la CUP a Manlleu. Foto: Adrià Costa


En ple debat i negociació sobre si cal llista unitària o no en unes eleccions plebiscitàries, a partir de l'última enquesta i el darrer Baròmetre del CEO es desprèn un retrat robot dels votants catalans per a cadascuna de les formacions.

Així l'Enquesta sobre el context polític a Catalunya de desembre i el Baròmetre de novembre defineix el votant de la CUP com un independentista, d'extrema esquerra, que determina el seu vot per la ideologia, és el que té una fidelitat més alta de votants i notablement satisfet de la seva vida.

Segons el Centre d'Estudis d'Opinió, el votant cupaire és hipercrític amb les institucions: no n'aprova cap de les 18 de les preguntades, que van des dels Mossos fins a l'ONU, tot passant per la judicatura i arribant als mitjans de comunicació. Així, l'única institució que s'acosta a l'aprovat és el Parlament de Catalunya, que obté un 4,76 sobre 10 en grau de confiança entre els votants de la CUP.

Ni militars ni banquers

Uns votants que, d'altra banda, admeten obertament que no suporten els militars -els atorguen un 1,22 sobre 10- ni els banquers (1,35), i veneren els sanitaris, a qui donen un 7,50 sobre 10 en el rànquing de valoració dels grups professionals. Així mateix, els votants de la CUP són els que, darrere els de Ciutadans, se senten més satisfets amb la seva vida actual, que puntuen amb un 7,12 sobre 10.

Fidelitat 

El votant de la CUP és el més fidel de tots. Així, un 78,3% assegura que ho tornaria a fer. Una xifra que destaca, i molt, vist la segona força classificada en fidelitat de vot que és C's, amb un percentatge del 70,7%.

L'esquerra extrema

Ideològicament el votant de la CUP se situa a l'extrema esquerra fins al punt que la majoria s'autoubica en el 2,1 en una escala del 0 al 10, en la que 0 és extrema esquerra i 10 extrema dreta. Una puntuació més esquerrana que la del votant de Podemos, que se situa en un 2,36. En l'eix catalanista, el votant de la CUP s'autopuntua amb un 8,35, en una escala on 0 és mínim catalanisme i 10 màxim catalanisme. Un percentatge molts similar als dels votants de CiU i ERC que s'autoubiquen en el 8,37 i el 8,41 respectivament.

Ideologia 

Majoritàriament el votant cupaire decideix el seu vot segons la ideologia. Així ho assegura un 68,8% dels enquestats, que asseguren haver votat la CUP. En segon terme, un 62,5% dels seus votants defineix el seu vot per les propostes electorals, i en darrer terme per l'actuació a l'oposició dels seus diputats, un 29,2%, i un 8,3% pel seu líder.

L'independentisme és una traça gairebé indispensable en el votant de la CUP. Un 85,4% dels seus votants asseguren que volen que Catalunya esdevingui un Estat independent. Una xifra que coincideix si fa o no fa amb el 83,3% dels seus votants que afirmen haver votat sí-sí el 9-N.

Lideratges

Pel que fa els lideratges, el votant de la CUP és qui més valora de tots els partits el seu líder. David Fernàndez obté un 7,95 entre els seus votants, una xifra que no supera ni el mateix Artur Mas, que entre els votants de CiU treu una puntuació del 7,92. El votant cupaire, però, és condescendent amb els altres líders sobiranistes i aprova amb nota Oriol Junqueras, amb un 6,23, i Alfred Bosch amb un 5,91, i suspèn sense manies Jorge Fernàndez Díaz, Alícia Sánchez Camacho i Albert Rivera, que no arriben a un 1 sobre 10. A Artur Mas, li posen una nota del 4,66.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada