dimarts, 13 de gener del 2015

Niño Becerra: "La recuperació que està venent el govern espanyol és falsa"

13/01/2015

Niño Becerra: "La recuperació que està venent el govern espanyol és falsa"

Santiago Niño Becerra
L'economista Santiago Niño Becerra

L’economista critica que Mariano Rajoy digui que la crisi és història, perquè aquesta afirmació "no té sentit"

Nerea Rodríguez
El Singular
L’economista Santiago Niño Becerra va assegurar ahir que "la recuperació que està venent el govern espanyol és falsa”. Durant una intervenció al programa ‘8 al dia’, Niño Becerra va explicar que el 2015 serà un any “molt incòmode, perquè ens haurem d’adaptar a la nova realitat”, i va vaticinar que serà un any “de color gris-fosc”. Per aquest motiu va criticar que el president espanyol, Mariano Rajoy, digués que la recuperació tenia arrels sòlides, perquè, segons la seva opinió, “no és cert”.

L’economista va assenyalar que una recuperació “tal i com l’està venent el govern és com si l’any vinent ja tornéssim al 2006, i això és absolutament fals”, i va afegir: “Les previsions més optimistes que s’han fet a Espanya, les va fer la CEOE fa dues setmanes, amb un creixement del 2,5%, que és moltíssim. Però el que no s’ha dit és que la CEOE també ha dit que creixent un 2,5% només es podran crear a Espanya 270.000 llocs de treball”.

Alhora, va recordar que “un de cada quatre espanyols és pobre, i un de cada tres nens és pobre”, i va insistir: “Amb dades com aquestes, que Rajoy digui que la crisi és història, no té sentit. Això és una projecció de la campanya electoral que ja ha començat”.

Alhora, va concretar els tres problemes que té l’economia espanyola: deute impagable, excés inabsorbible de feina i crisi sistèmica en curs. En relació al primer d’aquests punts, va explicar que “Espanya té un deute exterior d’1,7 bilions d’euros, el que suposa un 167% del PIB, mentre que el Japó el té del 30% del PIB. Això és el pitjor que li pot passar a una economia: deure als de fora”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada