dijous, 8 de gener del 2015

Els dibuixos dels caricaturistes assassinats del Charlie Hebdo

Dimecres  07.01.2015  18:00
Autor/s: Núria Ventura

Els dibuixos dels caricaturistes assassinats del Charlie Hebdo

Recollim portades i vinyetes de Charb, Cabu, Tignous i Wolinski

Vilaweb
L'atemptat a la seu de la revista Charlie Hebdo, al centre de París, ha deixat almenys dotze morts, entre els quals quatre dels caricaturistes de la publicació. Segons la premsa francesa, entre les víctimes hi ha el director de la publicació, Stéphane Charbonnier, conegut per 'Charb', i els dibuixants Jean Cabut 'Cabu', Bernard Verlhac 'Tignous' i Georges Wolinski.
Stéphane Charbonnier, 'Charb'
Stéphane Charbonnier, 'Charb', va néixer el 1967 a Conflans-Sainte-Honorine, a Yvelines. Havia treballat a L'Écho des Savanes i Télérama, entre més publicacions, abans de convertir-se en director de Charlie Hebdo, el 2009. 
Jean Cabut, 'Cabu'
Jean Cabut, conegut per 'Cabu', va néixer el 1938 a Chalons-en-Champagne, al Marne. Era dibuixant des de l'edat de setze anys, quan va començar a publicar. Fou un dels fundadors de la revista Hara-Kiri. Durant els anys setanta i vuitanta va participar en programes de televisió per a nens, a més de continuar la carrera de caricaturista en revistes diverses. El febrer del 2006, a la portada d'un número del Charlie Hebdo, signada per Cabu, hi apareixia Mahoma plorant amb el títol: 'Mahoma aclaparat pels fonamentalistes', que va suscitar una forta controvèrsia. 
Bernard Verlhac, 'Tignous'
Bernard Verlhac, 'Tignous', va néixer el 1957. Abans del Charlie Hebdo, havia treballat al Marianne i al Fluide Glacial.
Georges Wolinski
Georges Wolinski va néixer el 1934 a Tunísia. Va publicar els primers dibuixos al setmanari Rustica el 1958. El 1960 es va unir a l'equip d'Hara-Kiri. Va contribuir a les publicacions L'Humanité, Nouvel Observateur i Paris Match, entre més. Va ser director del Charlie Hebdo entre el 1970 i el 1981.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada