dijous, 1 de gener del 2015

El nou diari digital de Pedro J. Ramírez es dirà "El Español"

BON NADAL I QUE AQUEST 2015 SIA L'ANY DE LA INDEPENDÈNCIA

El nou diari digital de Pedro J. Ramírez es dirà "El Español"

L'edició web sortirà a la tardor

El compte a Twitter ha obert aquest matinada de Cap d'Any

, Barcelona | ND 01/01/2015 a les 10:04h

Pedro J. Ramírez. Foto: Europa Press
  La primera notícia periodística de l'any 2015, difosa pocs instants després de la mitjanit, ha estat l'anunci que el nou diari que publicarà en format digital Pedro J. Ramírez, portarà per nom El Español. L'ex-director d'EL Mundo ho va donar a conèixer a través del seu compte de Twitter i, tot seguit, va obrir-se un compte específic del nou El Español, que en una hora ja havia obtingut prop de 5.000 seguidors, i a primera hora del matí d'avui dijous, dia 1, ja supera els 10.000.

El diari apareixerà passat l'estiu, però el proper 11 de gener obrirà en format blog. Ara ja es pot visitar via web una pàgina amb un espot de promoció i presentació, en què es defineix com a independent, universal, combatiu, plural, innovador, intel·ligent i tuiter.

Moltes de les primeres reaccions a la xarxa han estat de suport al conegut periodista pel que consideren un acte de valentia el de posar aquest nom al diari. La capçalera cita com a referència un periòdic del mateix nom publicat a Madrid dins la primera meitat del segle XIX, creat el 1810 i refundat el 1835. També reprodueix la portada de la revista España, promoguda per Josè Ortega y Gasset, el 1915, de qui es declara seguidor. també cita Araquistain i Azaña com a referents de la seva línia.

L'anunci ha estat efectuat en dotze tuits successius, que Pedro J. Ramírez ha presentat com les seves "dotze campanades" particulars de la nit de Cap d'Any. La "campanada" final, la número 12, és una explícita declaració de nacionalisme patriòtic:

<blockquote class="twitter-tweet" lang="ca"><p>y 12) Recordad cada día de 2015 que &quot;nosotros somos nuestra patria&quot;.</p>&mdash; Pedro J. Ramirez (@pedroj_ramirez) <a href="https://twitter.com/pedroj_ramirez/status/550433659195760640">December 31, 2014</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada