dimecres, 7 de gener del 2015

AirlineRatings publica la llista anual de les deu aerolínies més segures del món


AirlineRatings publica la llista anual de les deu aerolínies més segures del món

La companyia australiana Qantas s’ha endut el primer lloc en un 2014 negre per l’aviació

| ND 07/01/2015 a les 11:22h

Un avió Air France en una imatge d'arxiu Foto: Europa Press

El portal d’aviació AirlineRatings ha publicat la llista anual de les deu aerolínies més segures del món i, una vegada més, la companyia australiana Qantas s’ha endut el primer lloc. Les innovacions amb seguretat i la seva flota de menys de 8 anys d’antiguitat han fet que aquesta aerolínia mantingui el primer lloc en aquests últims anys.

La resta de companyies aèries, ordenades per ordre alfabètic, són les següents: Air New Zealand, British Airways, Cathay Pacific Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Lufthansa i Singapore Airlines.

Les 10 aerolínies de baix cost més segures

Aquest any, AirlineRatings també ha inclòs les deu aerolínies de baix cost més segures. També ordenades per ordre alfabètic, són les següents: Aer Lingus (Irlanda), Alaska Airlines (Estats Units), Icelandair (Islàndia), Jetblue (Estats Units), Jetstar (Austràlia), Kulula.com (Sud-àfrica), Monarch Airlines (Regne Unit), Thomas Cook (Regne Unit), TUlfly (Alemanya) i WestJet (Canadà).

El sistema de qualificació d’AirlineRatings.com utilitza auditories dels organismes d’aviació i associacions líders així com auditories governamentals i els registres de mortalitat de cada companyia. A més, també examinen els historials de les aerolínies, els registres d’incidents i l’excel·lència operativa. De les 449 aerolínies estudiades, 149 tenen la millor puntuació de seguretat amb set estrelles.

2014, un any negre per l’aviació

Aquest llançament de la llista s’ha presentat en un moment força sensible, ja que en els últims mesos s’han produït diversos accidents d’avions. Tot i que el 2013 va ser un dels anys més segurs de la història de l’aviació, l’any 2014 és considerat un any negre. Segons les dades d’AirRatings, hi ha hagut 21 accidents amb 986 morts. En total, 3.300 milions de passatgers han viatjat en 27 milions de vols durant l’any 2014.

Dos dels accidents de l'any passat, el MH370 i el MH17, no van tenir precedents en temps moderns i es van emportar 537 vides. Al març, el vol 370 de Malaysia Airlines va desaparèixer en la seva ruta de Kuala Lumpur a Pequín amb 239 persones a bord, gairebé 10 mesos després, el MH370 encara no és trobat. Al juliol, el vol 17 de Malaysia Airlines, amb una qualificació de cinc de set estrelles, va ser enderrocat a l'est d'Ucraïna, matant a 298 persones. AirAsia, encara en estat de xoc per l'accident del vol QZ8501 al Mar de Java el 28 de desembre amb 162 persones a bord, té quatre estrelles de seguretat. Abans del mes de desembre, AirAsia tenia un registre de seguretat gairebé perfecte, sense accidents fatals previs.

Les aerolínies més insegures del món

Quatre aerolínies, prohibides a la Unió Europea, només han aconseguit una estrella en seguretat. Dues són del Nepal: Tara Air i Nepal Airlines, i les altres són Scat Airlines de Kazakhstan i Kam Air d'Afganistan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada