divendres, 5 de setembre del 2014

Catalunya castellanoparlant - Eduardo Reyes: "Jo sóc la prova que el govern espanyol és una fàbrica d’independentistes"


04/09/2014
Independència

Reyes: "Jo sóc la prova que el govern espanyol és una fàbrica d’independentistes"

 Eduardo Reyes

El president de 'Súmate', Eduardo Reyes

El president de 'Súmate' té clar que una Catalunya independent "anirà cap a un Estat de benestar millor, i serà un dels països més rics d’Europa"

Nerea Rodríguez
El Singular
El president de l’associació independentista castellanoparlant ‘Súmate’, Eduardo Reyes, ha assegurat que “la prova que el govern espanyol és una fàbrica d’independentistes sóc jo mateix”. En un vídeo publicat per la plataforma ‘Amb Independència’, Reyes afirma que “tot el que fa el govern espanyol, alimenta les ganes que la gent vulgui ser cada cop més independent”, i destaca que “si fessin una campanya en contra del ‘no’, no tenen arguments per dir que Catalunya no seria viable si fos independent”.

El president de ‘Súmate’ enumera en el vídeo els motius pels quals Catalunya hauria d’independitzar-se d’Espanya: culturals, econòmics i de dignitat. “El motiu de la dignitat és molt important, perquè s’està maltractant a Catalunya. I quan maltracten a Catalunya ens estan maltractant a tots el que hi vivim”, explica Reyes. A més, vaticinat que “si Catalunya s’independitza es notarà en que hi haurà més llibertat d’expressió, per promoure i crear. Mentre des d’Espanya sempre s’ha intentat parar els peus a Catalunya”. I afegeix: “Es notarà en el fet que Catalunya podrà tirar cap endavant a una velocitat molt superior a la que va Espanya, que està quasi en una involució”.

Reyes lamenta també que “hi ha gent que encara creu en els missatges de por que ens envien, de marxar d’Europa i de l’euro. Aquestes mentides fan el seu efecte especialment entre les persones grans”, però deixa clar que “no hi haurà cap fractura. Els castellanoparlants que viuen a Catalunya saben perfectament que Catalunya té un futur. A diferència d’Espanya, que no té futur perquè no té projecte”. El president de ‘Súmate’ explica alhora que la independència no suposa trencar amb Espanya, sinó amb el seu sistema.

En aquesta línia, manifesta: “Jo no vull trencar amb la família i amb els meus amics d’altres regions. La distància amb tots els meus amics serà la mateixa, i continuarem veient-nos exactament igual. Tinc arrels a Còrdova i a Catalunya, i no penso trencar cap de les dues. Seguirem anant als nostres llocs d’origen sense cap problema”. En relació al castellà, constata que “seguirà sent respectat igual que ara, i sabem que Catalunya té el seu propi idioma. Jo em moriré parlant castellà, tot i que quan fa falta parlo català. Som persones que estem integrades a Catalunya”.

Finalment, conclou vaticinant que “quan Catalunya comenci a desenvolupar-se amb motor propi, desapareixeran totes els dubtes, perquè Catalunya anirà cap a un Estat de benestar millor. Catalunya serà un dels països més rics d’Europa”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada