divendres, 24 de juny del 2016

MAPES Així ha quedat el Regne Unit després del referèndum

BREXIT

MAPES Així ha quedat el Regne Unit després del referèndum

Els resultats evidencien les esquerdes entre Irlanda del Nord, Escòcia i la resta de l'estat

Londres es queda quasi sola a Anglaterra defensant la permanència

Escòcia vota quedar-se i torna la idea del segon referèndum d'independència

| 24/06/2016 a les 11:50h
Especial: Nació Data

El Brexit és un fet i els resultats suposen una crisi molt seriosa tant a Londres com a Brussel·les. Un 52% a favor de sortir d'Europa i un 48% per continuar dins la UE. 

El resultat ha estat molt ajustat i imprevist per les enquestes. Mostra un fort suport pel "Leave" arreu d’Anglaterra, especialment a les regions del nord-oest i les Midlands de l'Est, on s’ha arribat al 58% dels vots pel "no". A Gal·les també s’ha imposat el Brexit amb un 52,5% dels suports, enfront del 47,5%.

En canvi, a Escòcia el "sí" a la UE ha obtingut un 62% i el "no" un 38%. A Irlanda del Nord, el "Remain" a Europa ha guanyat amb un 55,8%, i a Londres, a diferència de la major part d'Anglaterra, s’ha imposat amb un contundent 59,3%.
 
EL RESULTAT DEL REFERÈNDUM PER REGIONS
 
 
El mapa que mostra els resultats generals per regions és clar. Tot i que la major del Regne Unit ha votat per abandonar la UE, amb percentatges molts escassos de diferència, es produeix clarament un trencament en tres regions.

 
L'OPCIÓ D'ABANDONAR LA UE PER REGIONS
 

Les Midlands han estat les regions més proteccionistes i han votat, amb gairebé el 60% dels vots, abandonar la UE. També a la regió de Yorkshire i The Humber ha estat aquesta l'opció majoritària, amb un 57,7% dels vots.

 
L'OPCIÓ DE QUEDAR-SE A LA UE PER REGIONS
 


A Irlanda del Nord i a Londres hi hagut el vot favorable a seguir dins de la Unió Europea, però tal com es pot comprovar en el mapa on s'imposa amb més força el "Remain" és clarament a Escòcia, que ja es planteja tornar a convocar un referèndum per la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada