dissabte, 11 de juny del 2016

L'avió solar arriba a Nova York

L'avió solar arriba a Nova York

El 'Solar Impulse II' intenta fer la volta al món només amb energia captada del sol

L'avió solar arriba a Nova York
JEAN REVILLARD REZO SOLAR IMPULS
EL PERIODICO
EFE / NOVA YORK
Dissabte, 11 de juny del 2016 - 12:32 CEST
L'avió 'Solar Impulse II', propulsat exclusivament amb energia captada del sol, ha arribat aquest dissabte a Nova York, després de sobrevolar l'estàtua de la Llibertat, en la seva última etapa als Estats Units abans de dirigir-se cap a Europa.
En el seu intent per ser la primera aeronau d'aquest tipus a fer la volta al món, l'avió ha aterrat cap a les 4.00 hora local (8.00 GMT) a l'aeroport internacional JFK, informa la web del projecte (www.solarimpulse.com).
El 'Solar Impulse II', pilotat per un dels seus inventors, André Borschberg, ha recorregut els 129 quilòmetres que el separaven de la localitat de sortida, Lehigh Valley (Pennsilvània), sense carburant, només impulsat per tecnologies netes.
La cinquena i última etapa de l'avió a Amèrica del Nord ha estat carregada de simbolisme tant per a Borschberg com per a l'altre inventor de l'avió, el també suís Bertrand Piccard.

VALORS NORD-AMERICANS

"El vol sobre l'estàtua de la Llibertat simbolitza els valors nord-americans, la llibertat dels pioners, la llibertat d'explorar, la llibertat d'inventar", ha escrit Borschberg al seu compte de Twitter mentre sobrevolava el monument i penjava fotos de la vista de Nova York des de la cabina de l'avió.
Aquest projecte tracta de conscienciar i convèncer els governs del món que implementin les solucions tecnològiques que permetin preservar el medi ambient.
S'espera que el 'Solar Impulse II' continuï el seu viatge des de Nova York cap a Europa, el nord d'Àfrica i Abu Dhabi, on va començar la gira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada