dimecres, 22 de juny del 2016

Colau denuncia que va rebre una "agressió" sent alcaldessa de Barcelona

en una trobada de l'àmbit judicial

Colau denuncia que va rebre una "agressió" sent alcaldessa de Barcelona

"Amb l'alcohol, dos homes es van fer els simpàtics, em van preguntar si tenia nòvio i si podíem fer alguna cosa", ha narrat                         

Colau denuncia que va rebre una "agressió" sent alcaldessa de Barcelona
AGUSTIN CATALAN
EL PERIODICO
EUROPA PRESS / MADRID
Dimarts, 21 de juny del 2016 - 21:29 CEST
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha recorregut aquest dimarts a dos episodis personals per denunciar l'assetjament sexual que pateixen diàriament milers de dones i ha relatat fins i tot l'agressió de què ella mateixa va ser víctima durant una trobada de l'àmbit judicial fa uns dies.
Ho ha fet en un acte organitzat per Units Podem al Teatro de la Latina, de Madrid, en què la secretària d'Igualtat de Podem i diputada autonòmica, Clara Serra, ha exercit com a mestra de cerimònies donant pas a les dones de diferents esferes que hi han intervingut.
Colau ha comentat primer els tocaments a una familiar seva el cap de setmana passat en el festival de música electrònica de la seva ciutat, el Sónar, i després s'ha posat a si mateixa com a exemple.

"EM VAN PREGUNTAR SI PODÍEM FER ALGUNA COSA"

Segons ha narrat, fa unes setmanes va ser víctima d'una "agressió". Era en una "trobada amb persones del món judicial, d'alta carrera" i d'"àmbit progressista". "Amb l'alcohol, dos homes es van fer els simpàtics, em van preguntar si tenia nòvio i si podíem fer alguna cosa", ha explicat. "Si em passa a mi això sent alcaldessa, que no els deu passar a les altres dones", s'ha preguntat.
Una altra de les que han pres la paraula ha sigut la portaveu d'Ahora Madrid a l'Ajuntament de la capital, Rita Maestre, que ha coincidit amb l'alcaldessa a reivindicar la feminització de la política.
Totes dues han defensat la necessitat de desterrar els paràmetres patriarcals també d'aquest àmbit, perquè, des del seu punt de vista, delegar, compartir lideratges i escoltar, maneres de treballar 'femenines', condueixen a una gestió més eficient i més honesta de la cosa pública.
Colau ha subratllat que és una "anomalia" que ella sigui "la primera alcaldessa de Barcelona", una ciutat tradicionalment progressista. "Sóc la primera alcaldessa feminista d'un govern feminista", ha proclamat.
A més, ha tornat a destacar la importància de la visibilitzacin de les dones en càrrecs de poder i ha recuperat la seva ja clàssica anècdota de les nenes que la paren pel carrer i li diuen que volen ser alcaldesses.

TEMES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada