dilluns, 11 d’abril del 2016

Un telescopi espacial entra en mode d'emergència

ALERTA DE LA NASA

Un telescopi espacial entra en mode d'emergència

El Kepler és a 120 milions de quilòmetres de la Terra                         

Un telescopi espacial entra en mode d'emergència
AP
Recreació del telescopi 'Kepler' en òrbita, segons la Nasa.
EL PERÓDICO / BARCELONA
Dilluns, 11 d'abril del 2016 - 13:31 CEST
La NASA investiga una sobtada anomalia al seu telescopi espacial Kepler consistent en un mode d'operació d'emergència, similar a un estat d'hibernació, descobert el 7 d'abril.
Els responsables de la missió han declarat una emergència per a la nau espacial, que proporciona un accés prioritari a les comunicacions terrestres a la Xarxa d'Espai Profund de l'agència.
Les primeres indicacions són que Kepler va entrar en estat d'emergència --la manera d'operacions més baix-- abans que les operacions de la missió comencessin la maniobra per orientar la nau espacial per apuntar cap al centre de la Via Làctia dintre de la campanya K2 d'observació en microlent.
La nau espacial és a 120 milions de quilòmetres de la Terra, cosa que produeix que la comunicació sigui lenta. Fins i tot a la velocitat de la llum, es triga 13 minuts que un senyal viatgi a la nau espacial i torni.
L'últim contacte regular amb la nau espacial va ser el 4 d'abril. La nau espacial estava en bon estat i funcionava com s'esperava, informa la NASA.
Kepler va completar la seva missió principal el 2012, després de detectar prop de 5.000 exoplanetes, dels quals, més de 1.000 han sigut confirmats. El 2014, la nau espacial Kepler va començar una nova missió anomenada K2. En aquesta missió estesa, Kepler continua la recerca d'exoplanetes, a més de presentar noves oportunitats d'investigació per estudiar les estrelles joves, supernoves, i molts altres objectes astronòmics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada