dimarts, 12 d’abril del 2016

Bertín Osborne, l'última «víctima» de l'escàndol dels «papers de Panamà»

«papers de panamà»

Bertín Osborne, l'última «víctima» de l'escàndol dels «papers de Panamà»

El cantant i presentador va reactivar l'octubre de 2015 una societat al Panamà gestionada per Mossack Fonseca

Ho va fer per saldar precisament un deute amb la Hisenda espanyola d'1,6 milions d'euros

José Manuel Soria ho nega tot i autoritza a la Fiscalia a investigar-lo al Panamà

| 12/04/2016 a les 07:25h
Bertin Osborne en una imatge d'arxiu. Foto: Europa Press

Bertín Osborne és la darrera “víctima” de l'escàndol dels “papers de Panamà”. El Confidencial, el mitjà que juntament amb La Sexta està desgranant a l'estat espanyol els implicats en la major filtració de documents, ha publicat aquest dimarts que el cantant i presentador va reactivar l'octubre de 2015 una societat al Panamà per tal de saldar precisament un deute amb la Hisenda espanyola d'1,6 milions d'euros.

El 13 d'octubre passat, segons publica El Confidencial, Osborne va enviar un correu electrònic a un despatx d'advocat de Luxemburg comunicant que ja havia pagat les taxes per ressuscitar la companyia Artistic Trading SA, gestionada pel bufet Mossack Fonseca. El mateix cantant assegura que va reactivar l'empresa a Panamà per afrontar els últims pagaments amb Hisenda. L'empresa tenia com a únic actiu una parcel·la entre els termes de Carmona i Alcalá de Guadaira, a la demarcació de Sevilla.

Osborne, segons la seva versió, va reactivar l'empresa de Panamà per tal que aquest actiu immobiliari pogués ser utilitzat com a aval a l'hora de demanar un préstec a una financera estrangera per tal de pagar el pagament d'1,6 milions amb la Hisenda espanyola. Artistic Trading s'havia constituït el 17 de febrer de 1997 a Niue, una petita illa al Pacífic sud de només 1.190 habitants, però nou anys després es va traslladar al Panamà en canviar les condicions sobre les empreses offshore.

Osborne ho admet: "Està inactiva, legal i registrada a l'Estat"

L'implicat ha admès que és titular d'una societat a Panamà, que és propietària d'una parcel·la, però ha subratllat que es tracta d'una societat legal i donada d'alta davant del fisc espanyol amb el seu corresponent número d'identificació fiscal (NIF) davant d'un notari espanyol el 1997, des del moment de la seva creació.

"Està tot donat d'alta des del principi", ha remarcat el cantant en unes declaracions a Onda Cero. A més, ha deixat clara la seva indignació per haver de "defensar-se d'una cosa que és legal".

"Com que som persones conegudes cal deixar caure la punteta, es diu amb sorna, que tens una societat; i què? Quin és el problema si està legalitzada", ha lamentat. També s'ha defensat tirant d'ironia: "Ara tens una societat a Panamà i et miren pitjor que a Mario Conde".

José Manuel Soria ho nega tot i autoritza a la Fiscalia a investigar-lo al Panamà

12 comentaris

11/04/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada