dissabte, 16 d’abril del 2016

Dos forts terratrèmols sacsegen el Japó en només unes hores

TREMOLOR NOCTURNA

Dos forts terratrèmols sacsegen el Japó en només unes hores

El primer sisme ha causat almenys nou morts i prop d'un miler de ferits

Dos forts terratrèmols sacsegen el Japó en només unes hores
HANDOUT
EL PERIODICO
EUROPA PRESS / MADRID
Divendres, 15 d'abril del 2016 - 11:20 CEST
Dos forts sismes han sacsejat l'àrea de la ciutat japonesa de Kumamoto en el marge de unes hores. Després del segon, de 7,1 en l'escala de Richter, les autoritats han activat l'alerta de tsunami, que posteriorment han aixecat.
En el primer dels moviments tel·lúrics, almenys nou persones han mort i prop d'un miler han resultat ferides, segons ha informat la policia local en el últim balanç publicat aquest divendres. Totes les víctimes mortals s'han registrat en la prefectura de Kumamoto, igual que els prop de 950 ferits registrats, segons ha informat la cadena de televisió japonesa NHK.


L'Institut Geològic dels Estats Units (USGS) ha informat d'un primer sisme de 6,2 graus en l'escala de Richter amb l'epicentre a set quilòmetres de la localitat de Ueki, que al seu torn, l'Agència Meteorològica del Japó ha elevat a 6,4 graus. Malgrat la magnitud del terratrèmol, les autoritats japoneses no han decretat l'alerta per tsunami.

RESPOSTA GOVERNAMENTAL

El terratrèmol es va produir aquest dijous a les 21.30 (hora local) i mitja hora més tard la mateixa zona va registrar una rèplica de magnitud similar.
El primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha assegurat davant dels periodistes que el Govern "farà tot el possible" per contenir els possibles riscos, a més d'haver confirmat que el Govern ja s'ha posat en contacte amb diferents agències per avaluar les conseqüències del sisme.

TEMES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada