dijous, 13 de novembre del 2014

WhatsApp ja és el que més distreu a la feina

SEGONS DIVERSOS INFORMES

WhatsApp ja és el que més distreu a la feina

El 32% dels treballadors consulten el mòbil cada 15 minuts

Alguns col·lectius professionals comencen a restringir-ne l'ús durant la jornada laboral

EL PERIODICO
SERVIMEDIA / MADRID
Dijous, 13 de novembre del 2014 - 12.13 h
WhatsApp és el principal mitjà de distracció a la feina, tal com han coincidit diferents estudis, que revelen que el 32% dels treballadors consulten el telèfon mòbil un mínim de quatre vegades a l'hora, segons el consultor especialitzat en internet Francisco Canals.
Aquest fet ha provocat que alguns col·lectius professionals arribin a restringir l'ús del telèfon mòbil durant la jornada laboral. En aquest sentit, Francisco Canals assenyala que interrompre la feina momentàniament per utilitzar WhatsApp s'està convertint en un "esport nacional".
D'acord amb una enquesta feta per Phone House, el 42% dels usuaris espanyols no passen ni una sola hora sense consultar els missatges al seu mòbil, i un 32% d'ells no pot evitar consultar el seu terminal almenys cada 15 minuts. Segons aquest estudi, els espanyols que més fan servir WhatsApp a la feina són els riojans (92%), seguits pels castellanomanxecs (90%), els valencians (87%), i els madrilenys i els canaris, amb un 83%.

FENOMEN A L'ALÇA

Tal com assenyala un informe de Microsoft, les pauses i interrupcions constants generen pèrdues considerables i actuen com a desacceleradors del rendiment laboral. Per la seva part, Canals assenyala que es tracta d'un fenomen emergent i de difícil solució a causa de l'omnipresència d'aquestes aplicacions mòbils en la vida diària dels usuaris. L'ús continuat d'aquestes eines podria augmentar l'estrès, reduir la productivitat i disparar l'addicció.
El 68% de les empreses nord-americanes han implantat mesures per minimitzar l'efecte de distracció que generen aquestes aplicacions, tal com va afirmar la Universitat de Califòrnia. En alguns col·lectius es restringeix l'ús de Whatsapp, com en el cas dels pilots d'aerolínies, el sector del transport o els controladors aeris a causa del potencial risc que té per a ells la dependència d'aquestes eines.
El seu ús augmenta l'estrès, redueix la productivitat i dispara l'addicció. El fenomen de les addiccions ja ha donat lloc a la proliferació de diferents termes com l'apnea del WhatsApp (ansietat per consultar missatges de manera compulsiva) o la infobesitat (obsessió per consultar 'e-mails' de manera repetitiva).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada