dimarts, 18 de novembre del 2014

París rebutja construir una torre de vidre de 180 metres d'alçada

Arquitectura

París rebutja construir una torre de vidre de 180 metres d'alçada

El Consell municipal de París va rebutjar aquest dilluns la construcció de la Torre Triangle, dels suïssos Herzog i de Meuron, amb una votació molt ajustada


L'administració parisenca es manté hostil a construir edificis que alterin la imatge de la ciutat. El Consell municipal de París va rebutjar aquest dilluns, en una ajustada votació, amb 78 vots a favor i 83 vots en contra, construir la Torre Triangle, un gratacel en forma de piràmide de 180 metres d'alçada, al sud-est de la ciutat.
Els ecologistes denuncien la construcció de més edificis d'oficines i reclamen més zones verdes a París. A més, el sector conservador a l'Ajuntament de la ciutat considera que l'edifici no crearà llocs de feina duradors. L'alcaldessa, la socialista Anne Hidalgo, ha anunciat que recorrerà la votació davant un tribunal administratiu, ja que considera que no s'ha respectat el secret de vot.
L'edifici ha estat dissenyat pels arquitectes suïssos Jacques Herzog i Pierre de Meuron, guanyadors del premi Pritzker l'any 2001, considerat l'Oscar de l'arquitectura. A més, són els creadors de l'edifici Fòrum 2004, la Tate Modern de Londres i l'Estadi olímpic de Pequín. La construcció de la Torre Triangle hauria creat 5.000 llocs de treball. El complex inclou 80.000 metres quadrats per a oficines i 5.700 metres destinats a zones d'oci, guarderies i centres de salut. El projecte de gratacel dels arquitectes suïssos ha tornat a portar la polèmica al camp de l'arquitectura a París, després de les crítiques que va suscitar la construcció de la Fundació Louis Vuitton, de l'arquitecte canadenc Frank O. Gehry.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada