divendres, 14 de novembre del 2014

Catalunya quedaria incomunicada telefònicament en cas de DUI

 DESPRÉS DEL 9N

Catalunya quedaria incomunicada telefònicament en cas de DUI

La consultora en telecomunicacions Fonvirtual publica un informe que apunta la possibilitat que Espanya prohibeixi l'ús del prefix '0034'

| ND 13/11/2014 a les 23:00h
 
La consultora en telecomunicacions Fonvirtual ha publicat un informe en què assegura que una declaració unilateral d'independència portaria greus problemes en la gestió de les telecomunicacions a Catalunya.

El cap de comunicació de la companyia, Adrián Álvarez, en declaracions fetes a Nació Digital, ha explicat que l'informe respon a les incerteses que els han expressat informalment diferents empreses radicades a Catalunya. "Hem intentat ser rigorosos. No acostumem a fer informes, però hem cregut convenient fer-ho en aquest cas per ajudar  tots aquells clients que s'ho pregunten", justifica.

El prefix telefònic

Segons aquesta anàlisi, en cas de DUI, Catalunya entraria en un escenari "d'incertesa i pèrdua de competitivitat". "Espanya podria decidir que l'Estat català no tingués dret a seguir utilitzant el prefix '0034' i haver de demanar un prefix internacional propi", expliquen, afegint que fins no aconseguir un prefix propi "els números no serien accessibles des de l'estranger".

Álvarez aclareix que "tenint en compte l'actitud actual de l'Estat espanyol, som força escèptics respecte a que s'accepti que Catalunya segueixi utilitzant el prefix 0034". Preguntat per si no hi hauria una solució intermèdia, el cap de comunicació ha admès que en el cas de Kosovo es va adoptar el prefix d'Eslovènia per als números de mòbil i que Catalunya podria mirar de fer-ho amb, per exemple, França.

Sobre el procediment a seguir per tal d'aconseguir un prefix propi, la consultora Fonvirtual apunta que no és un procediment senzill. "Kosovo porta sis anys intentant-ho i encara no ho ha aconseguit", remarquen.

D'altra banda, insisteixen que, fins i tot un cop aconseguit un prefix propi, els problemes seguirien per la reconsideració dels números catalans com a numeració internacional. "Podria tenir severes conseqüències econòmiques per als usuaris i les empreses", afirmen. "Entenem que Catalunya a curt termini no s'integraria en el marc de la UE", comenta Álvarez.

Les infraestructures de telecomunicacions

Per últim, l'empresa recorda en les seves pàgines que la titularitat de les infraestructures és de l'Estat espanyol, i en aquest aspecte "les opcions de Catalunya es reduirien a alternatives sempre controvertides com l'expropiació a l'Estat espanyol de les mateixes". Això, creuen que podria suposar o bé "incertesa" o bé un "cost plus", en cas que es decidís fer-ne de noves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada