divendres, 14 de novembre del 2014

El Parlament s'autoinculpa pel 9-N

DESPRÉS DEL 9N

13/11/2014
Consulta

El Parlament s'autoinculpa pel 9-N

Una de les imatges que va deixar el 9-N
Una de les imatges que va deixar el 9-N

 CiU, ERC, ICV i la CUP demanen la dimissió de Llanos de Luna com a delegada del govern espanyol

Xavier Lladó
El Singular
El Parlament s'autoinculpa pel 9-N. El ple del Parlament ha aprovat avui una moció de la CUP, pactada amb CiU, ERC i ICV segons la qual el legislatiu català "s'autoinculpa" pel 9-N, en el cas que la fiscalia actuï contra el president Artur Mas o el Govern. La moció també reitera "l'exigència de dimissió" de la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, perquè "s'ha extralimitat en les seves funcions i ha amenaçat ajuntaments i directors d'instituts, contravenint -a més- les seves competències".

Al text, el Parlament “rebutja frontalment” els intents del govern de l’estat de judicialitzar i criminalitzar el procés, motiu pel qual s'autoinculpa pel 9-N i afirma que “n’assumeix de forma solemne i col·lectiva totes les conseqüències que se’n puguin derivar”.

La moció, que consta de cinc punts, també insta el Govern a encarregar a un "grup de treball" designat conjuntament amb el Parlament, i agents polítics i socials representatius de la pluralitat catalana la "redacció del procediment democràtic i participatiu que ha de regir el procés constituent" un cop obtingut, diu el text, el "mandat democràtic" per fer-ho. En aquest punt, però, ICV es desmarca i s'ha abstingut.

A banda, el text felicita el poble de Catalunya per “la jornada cívica, democràtica i pacífica” del 9N, reconeix la “valentia” dels voluntaris. El PPC i C’s han votat en contra de tot el text, mentre que el PSC ha votat en contra d’alguns punts i en d’altres s’ha abstingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada