divendres, 5 de setembre del 2014

Una gran senyera sobre la façana de la Generalitat obre els actes de la Diada

05/09/2014
Diada

Una gran senyera sobre la façana de la Generalitat obre els actes de la Diada

senyera_facana_470_350
La senyera projectada a la façana (Europa Press)

La videoprojecció es farà des d'aquesta nit fins la de l'11 de setembre, de 9 a 11 de la nit

Xavier Lladó
El Singular
La videprojecció d'una senyera a la façana del Palau de la Generalitat ha estat avui el punt de sortida dels actes programats per a la celebració aquest any de la Diada Nacional de Catalunya, que tenen un caràcter especial a causa de la commemoració del Tricentenari.

Del 5 al 11 de setembre, la Generalitat ha organitzat diversos actes per commemorar el 300 aniversari dels fets de l'11 de setembre de 1714.

Entre avui i dijous que ve, Diada Nacional de Catalunya, es projectarà cada dia sobre el Palau de la Generalitat la videprojeccció "In memoriam", que comença amb una gran senyera que cobreix tota la façana de la seu del govern català i que té una hora de durada.

Entre les novetats previstes per a aquest any, destaca que la tradicional ofrena floral del president de la Generalitat i de la presidenta del Parlament tindrà lloc el dia 10 de setembre en el Fossar de les Moreres, on els independentistes celebren tradicionalment els seus homenatges.

Després de l'ofrena floral del Govern i de la Mesa del Parlament en el Fossar de les Moreres, l'acte institucional prosseguirà en la Llotja de Mar a partir de les 21.00 hores amb un esdeveniment commemoratiu dels 300 anys dels esdeveniments de 1714.

Ja de nit, se celebrarà la "nit blanca" amb diverses actuacions de teatre i dansa al barri de la Ribera, el Gòtic i el Parc de la Ciutadella.

El dia de la Diada pròpiament dita, l'11 de setembre, arrencarà a les 8 h del matí al parc de la Ciutadella amb un concert on 300 violoncel·listes interpretaran la cançó "Érem, som i serem", d'Albert Guinovart, la partitura de la qual s'ha creat especialment per a l'ocasió, i al qual assistirà també el president de la Generalitat.
senyera_facana_470_350
La senyera projectada a la façana (Europa Press)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada