dijous, 4 de setembre del 2014

L'estelada s'instal·la a Sant Cugat

La Via Catalana culminarà amb urnes simbòliques per reivindicar el 9-N

La Via Catalana culminarà amb urnes simbòliques per reivindicar el 9-N

"Volem que sigui la manifestació més massiva de la història", afirma Forcadell sobre la convocatòria, que ja té 400.000 inscrits

EL PERIODICO
EFE / BARCELONA
Dijous, 4 de setembre del 2014 - 15.17 h
Assaig de la Via Catalana a Tarragona, el mes d'agost passat.
La manifestació del dia 11 de setembre organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per reivindicar la independència de Catalunya ja té més de 400.000 persones inscrites i culminarà amb una mostra de 947 urnes per simbolitzar la "voluntat" de votar el 9 de novembre.
L'escenari principal de l'anomenada Via Catalana, a prop de la plaça de les Glòries, acollirà així tantes urnes com el nombre de municipis de Catalunya i, segons els seus organitzadors, aquestes s'han encarregat al mateix lloc on el Govern català té previst fer-ho per a la consulta del 9-N --el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) de Lleida-- i amb el mateix disseny.
A la plaça de les Glòries, escenari on se situarà el vèrtex de la V humana, hi haurà més de 1.000 cantaires de diferents corals i joves nascuts el 9 de novembre de 1998 que, coincidint amb el seu aniversari, podrien votar en l'eventual consulta sobiranista, ja que els 16 anys és l'edat mínima de participació segons la llei de consultes que es preveu aprovar al setembre al Parlament.
La Via Catalana s'estendrà per dues de les artèries urbanes més importants de Barcelona: la Gran Via i l'avinguda de la Diagonal, fins a confluir a la plaça de les Glòries per formar a les 17.14 hores de l'11 de setembre una "gran" V --de "votar" i de "victòria"-- amb els colors vermell i groc de la senyera. Minuts abans de la formació de la V, el recorregut de la qual és d'11 quilòmetres i que engloba una superfície de 200.000 metres quadrats, les dues capçaleres de la mobilització avançaran fins a confluir i formar el lema "9N votarem, 9N guanyarem".

CRIDA A LA MOBILITZACIÓ

"Volem que sigui la manifestació més massiva de la història d'Europa per assegurar que sigui la Diada definitiva" i poder començar a "construir un país nou", ha dit la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, que ha fet una crida a la mobilització.
Per la seva part, la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha destacat que aquest any "es tanca un cicle" que es va iniciar amb les consultes populars en alguns municipis davant el referèndum del 9 de novembre i ha reclamat llançar un missatge "clar i inequívoc" al món amb una gran V perquè "totes les cancelleries vegin la voluntat dels catalans de votar".
Per al dispositiu logístic de la Via Catalana, que ha comptat amb un pressupost de 130.000 euros amb les aportacions de socis, s'han habilitat 1.500 autocars i s'ha reforçat el servei de trens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada