dijous, 18 de setembre del 2014

Barcelona restaurarà i obrirà al públic els Pavellons de la Finca Güell, obra de Gaudí

Barcelona restaurarà i obrirà al públic els Pavellons de la Finca Güell, obra de Gaudí

La UB cedeix l'espai per 10 anys i l'Ajuntament hi invertirà 900.000 que es finançaran amb el preu de les entrades

L'Ajuntament de Barcelona invertirà 900.000 euros a restaurar els Pavellons d'entrada de l'antiga Finca Güell, obra d'Antoni Gaudí, una inversió que preveu recuperar amb els ingressos que generi la seva obertura al públic.
Actualment, els Pavellons de la Finca Güell, ubicats en el districte de les Corts, només es poden visitar de forma concertada amb guia i en horari de cap de setmana. L'ajuntament projecta establir un sistema de visites al llarg de la jornada amb la venda d'entrades als turistes, els ingressos dels quals aniran destinats íntegrament a finançar les obres de restauració dels Pavellons Güell i les activitats que acullin. Quant als veïns de Barcelona, "s'aplicarà una solució que garanteixi la gratuïtat", segons ha informat l'ajuntament.
La Universitat de Barcelona (UB), propietària dels Pavellons des de 1950, i l'Ajuntament de Barcelona han subscrit un acord per restaurar-los i obrir-los a la ciutadania. La UB cedeix els pavellons per deu anys i rebrà una compensació econòmica anual de 100.000 euros. A més, tant la Universitat com el Barcelona Knowledge Campus (BKC) podran usar el recinte sense cost per a actes institucionals i científics d'especial rellevància.
L'Institut Municipal del Paisatge Urbà durà a terme la restauració integral del conjunt, declarat patrimoni de la Humanitat de la Unesco, i l'adequació de l'entorn i l'obrirà al públic, en el marc un projecte denominat Jardí Gaudí (2014-2024). El cost total de la restauració és de 900.000 euros i les obres està previst que s'iniciïn abans que acabi l'any i que finalitzin el 2016.
El recinte dels Pavellons Güell comprèn els dos edificis construïts per Gaudí -les cavallerisses i la caseta del guarda- i un jardí que inclou la porta de Drac, d'accés a la finca, i una porta adjacent més petita amb la representació d'una lira en record de la inspiració poètica de Verdaguer. El projecte de restauració inclou la recuperació integral de l'arquitectura original de Gaudí, fins a on sigui possible, i la regeneració del jardí mediterrani contigu a les portes i originalment inspirat en el poema 'L'Atlàntida', de Jacint Verdaguer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada