dilluns, 9 de juny del 2014

La participació de Guardiola al Catalans Want To Vote encén els mitjans espanyols


La participació de Guardiola al Catalans Want To Vote encén els mitjans espanyols

, Berlín | Actualitzat el 08/06/2014 a les 20:32h

Els mitjans alemanys es fan ressò de l'actuació dels Xics a Berlin

L'ABC parla de consulta il·legal

La jornada castellera del Catalans Want To Vote ha donat la volta al món. A l'Estat espanyol, però, no han estat els 5.000 castellers que han actuat, ni els castells de vuit a Londres, Lisboa, París o Brussel·les, ni la setantena de colles que han actuat de manera voluntària, els que han centrat l'atenció d'aquesta jornada històrica, que ha meravellat Europa. Els diaris estatals s'han centrat en la participació de Josep Guardiola, l'entrenador del Bayer de Múnic, a la jornada del Catalans Want To Vote a Berlin. D'aquesta manera, La Razón, Marca, ABC, Eldiario.es o El Mundo han publicat la participació de Guardiola.

Guardiola ha estat el padrí de la jornada i ha defensat el dret a decidir de Catalunya llegint el manifest d'Òmnium Cultural a AlexanderPlatz, just abans que els Xics aixequessin a les dotze del migdia un 5 de 7.


La notícia, al diari La Razón


Ressò en els mitjans alemanys

Tal i com ha informat l'ACN, la diada castellera a Berlín també ha atret l'atenció d'alguns dels mitjans de comunicació alemanys. Diaris com Die Welt, el Berliner Morgenpost o el Berlin Online han publicat informacions de l'actuació dels Xics de Granollers, amb l'apadrinament de Pep Guardiola. La televisió privada RTL també ha emès una informació sobre la jornada castellera i la reivindicació del dret a decidir català, que ha dit que coincideix amb la cadena humana del País Basc.

El teletip de la DPA assegura que els castellers han actuat a la famosa Alexanderplatz «per promoure un referèndum reclamar la independència». La informació que publiquen els mitjans alemanys destaca que els castells fan uns 12 metres d'alt i han estat organitzats no només a Berlín, sinó 'en una acció paneuropea' que també s'ha fet a Ginebra o Brussel·les.

Els mitjans alemanys destaquen, tant al text com a les imatges, la presència de l'entrenador del Bayern, Pep Guardiola, de qui recorden que és partidari de la independència i que ha llegit el comunicat de l'acte a Berlín.

Die Welt publica a la seva pàgina web que la diada castellera s'ha finançat amb 120.000 euros aconseguits través del micromecenatge, i remarca que els castells «són patrimoni immaterial de la humanitat de la UNESCO».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada