dimarts, 10 de juny del 2014

La possibilitat d'un rei compartit amb Catalunya va fer somriure Juan Carlos

Dimarts  10.06.2014  17:40

La possibilitat d'un rei compartit amb Catalunya va fer somriure Juan Carlos

Ho revela Alfred Bosch, que diu: 'Prefereixo construir a Barcelona que no pas resistir a Madrid' · Entrevistat al #CatalanTalk

VilawebEl portaveu d'Esquerra al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha explicat que li va arribar a esmentar personalment a Juan Carlos la possibilitat que una Catalunya independent compartís rei amb Espanya. Ho ha dit en l'entrevista a Twitter dins la sèrie #CatalanTalk, quan Liz Castro li ha preguntat: 'Si el futur rei Felip oferís la independència a Catalunya sota el seu regnat, hi estaria a favor?'. Bosch ha respost: 'De fet, jo mateix vaig comentar aquesta possibilitat a Joan Carles. Va somriure.' Ara, Bosch no ho veu ara mateix com una opció a tenir en compte.
Aquests són els piulets, en anglès, d'Alfred Bosch:
De fet, aquesta opció, que un estat català comparteixi la figura del rei amb Espanya, fou plantejada pel Consell General del Poder Judicial al jutge Santiago Vidal. Vidal va explicar que li havien demanat amb interès si una Catalunya independent acceptaria el rei d'Espanya com a propi, 'igual com farà Escòcia'. Vegeu-ho en vídeo.
'Prefereixo construir a Barcelona que no pas resistir a Madrid'
En l'entrevista a #CatalanTalk, Alfred Bosch ha explicat que ha decidit de presentar-se com a candidat d'Esquerra a l'alcaldia de Barcelona perquè prefereix 'construir a Barcelona que no pas resistir a Madrid'. També ha dit que per decidir qui serà l'alcaldable d'ERC a Barcelona, el partit organitzarà 'unes primàries restringides a afiliats i simpatitzants'. Tot i que ha remarcat que 'encara falta molt. Les eleccions són el 2015'.
Aquest matí, en una conferència de premsa acompanyat del president d'ERC Oriol Junqueras, el regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha anunciat que no es tornarà a presentar com a candidat a les eleccions municipals. Bosch ha dit: 'Tot el meu respecte per ‪Jordi Portabella‬ i la seva tasca de quinze anys a l'Ajuntament de Barcelona'.
D'una altra banda, Bosch va proposar ahir a Oriol Amorós, que encara no ha anunciat la seva candidatura a les primàries, d'anar de segon i fer tàndem. Però Amorós va dir que no creia que Bosch fos el candidat indicat perquè calia una dedicació plena a la ciutat.
Més informació:
Alfred Bosch: 'M'inspira la "junquerització" de Barcelona' [ENTREVISTA]
Portabella no serà candidat d'ERC per Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada