dilluns, 8 de juny del 2020

El mes de maig va ser el més càlid de la història a nivell global

El mes de maig va ser el més càlid de la història a nivell global

Tot i que al continent europeu va ser més fred del que és habitual, la primavera es va situar 0,7ºC per sobre de la mitjana 1981-2010

elMón

Anomalies sobre la temperatura mitjana el mes de maig de 2020
Anomalies sobre la temperatura mitjana el mes de maig de 2020 | Servei de Canvi Climàtic, Programa Copèrnic
A nivell global, el passat mes de maig va ser el més càlid de què es té constància, superant en 0,63ºC la mitjana d'aquest mes entre els anys 1981 i 2020, segons les dades recollides pel Servei de Canvi Climàtic del Programa Copèrnic de la Comissió Europea. Pel que fa als darrers dotze mesos, han estat gairebé 0,7ºC més càlids que la mitjana. A Europa, tot i que el mes de maig es va situar per sota de la mitjana del continent, les temperatures del mes de maig també van ser 0,7ºC superiors a la mitjana.
Fora d'Europa, les temperatures van superar les mitjanes en indrets com Sibèria, on ho van fer en fins a 10ºC, i en altres llocs com l'oest d'Alaska, els Andes i regions de l'oest i l'est de l'Antàrtida on també van ser molt més altes del normal. Entre els indrets que també van tenir un maig més càlid que la mitjana hi ha l'oest dels Estats Units, els extrems nord i sud d'Amèrica del Sud, el nord-oest, centre i sud-oest d'Àfrica i el sud-est asiàtic. Pel que fa a les regions amb temperatures per sota de la mitjana, tenim la majoria del centre i l'est del Canadà, l'est dels Estats Units, el sud del Brasil, part del sud d'Àsia i Austràlia, on per primer cop des d'octubre de 2016 la mitjana va ser inferior a la del període 1961-1990.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada