El coronavirus podria no ser l'última pandèmia que visquem. Els científics avisen que, tal com està fet el món ara mateix, les malalties poden propagar-se ràpidament per tot el món. Sobretot perquè els humans ens hem acostumat a envair la natura. Uns científics de la Universitat de Liverpool, del Regne Unit, han desenvolupat un sistema de reconeixement de patrons per predir quines malalties de la vida silvestre representen un risc més important per als humans.
"En els últims 20 anys hem tingut amenaces importants, el SARS, MERS, ebola, grip aviària i grip porcina", explicava el professor de la Universitat de Liverpool Matthew Baylis a la BBC. "Vam esquivar cinc bales però la sisena ens ha atrapat".
Tot això, remarquen que aquesta no serà l'última pandèmia a la qual ens enfrontarem "per això hem d'observar de més a prop les malalties de la natura". Així, tal com explica la cadena britànica han dissenyat un sistema predictiu de reconeixement de patrons que pot explorar una base de dades de totes les malalties conegudes de la vida silvestre.
A través de milers de bacteris, paràsits i virus coneguts per la ciència, el sistema identifica pistes enterrades, en el nombre i tipus d'espècies que infecten. D'aquesta manera, utilitzen algunes pistes per detectar quines representen una amenaça més important. 
Molts científics conclouen que el nostre comportament, particularment amb la desforestació i la invasió d'hàbitats naturals, fa que les malalties es propaguin amb més freqüència dels animals a les persones, com el cas, es creu, del coronavirus SARS-Cov-2.
EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món
MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris
MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries
🔴 Segueix ElNacional a Telegram