La mare, tota la vida altertant-te del perill de parlar amb estranys que poden oferir-te alguna substància perillosa. El pare, dia i nit recordant-te la importància de no beure de gots de desconeguts quan surts de festa. El Ministeri de l’Interior, invertint grans quantitats de diners en missatges publicitaris contra les drogues. Amb el món sencer posant el focus en substàncies com el cànnabis, l’èxtasi, l’heroïna o l’LSD, qui podria arribar a pensar que el perill també fos en els dònuts que ens mengem per esmorzar o en el pa blanc que en tants i tants àpats ens acompanya?
En els últims anys, els aliments ultraprocessats han aconseguit ser els grans protagonistes de la dieta humana: pizzes, refrescos, sopes instantànies, congelats, nuggets… Productes elaborats a través de procediments industrials on s’utilitzen saboritzants, additius i colorants. Acostumen a ser ingerits amb facilitat perquè formen part de la distribució comercial de qualsevol supermercat, normalment potenciada per una publicitat que per a molts és qualificada d’enganyosa. Davant d’aquestes circumstàncies, és possible identificar-los? Carlos Monteiro, professor de Nutrició i Salut Pública a la Universitat de Sao Paulo, ho explica a través de l’anomenat sistema NOVA.
‘Diari d’un judici polític’, per Josep Casulleras
Rebeu cada dia al vostre correu la crònica i l’anàlisi de tot allò que passa al Tribunal Suprem espanyol