dimecres, 3 de desembre del 2014

Montoro cobra a la Generalitat per recaptar impostos dels catalans

CONTRA CATALUNYA

Montoro cobra a la Generalitat per recaptar impostos dels catalans

L’Agència Tributària ingressa 9 milions d’euros l'any per gestionar el cobrament executiu de tributs catalans

, Parlament | ND 02/12/2014 a les 16:30h
 
Cristóbal Montoro, en una comissió del Congrés espanyol. Foto: Europa Press

Una de les novetats del pressupostos pel 2015 que aquest migdia ha presentat el conseller Andreu Mas-Colell és l'increment de la despesa de l'Agència Tributària de Catalunya en un 25,7% respecte el 2014. Un augment per ampliar el cos de tècnics i enllestir el sistema informàtic que comptat i debatut és de 35,9 milions d'euros.

Però més enllà del projecte polític que implica aquesta decisió hi ha un motiu crematístic de fons: que la Hisenda espanyola passa honoraris per recaptar els tributs que els catalans paguen a la Generalitat.  De fet, el departament de Mas-Colell ja es va queixar de la factura el passat mes de març de la factura de Madrid per aquests serveis que es va enfilar a 9 milions d'euros (4,5 milions pels impostos i 4,5 milions per les multes en via executiva).

Ara, Mas Colell ha agafat el toro per les banyes i enguany s'afanyarà per tal d'estalviar-se els honoraris del ministre Cristóbal Montoro. Així, la secretària d'Hisenda, Georgina Arderiu, ha avançat que d'acord amb les competències que té la Generalitat i que ara no està exercint, l'Agència Tributària catalana començarà a fer la recaptació executiva dels impostos propis o multes de trànsit, i també a gestionar l'impost de patrimoni. El 2015, doncs, Mas-Colell es vol estalviar pagar 9 milions d'euros a Montoro per un serveis que aviat podrà fer la mateixa Generalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada