dimecres, 3 de desembre del 2014

El Pacte pel Dret a Decidir es declara "coresponsable" del 9-N

03/12/2014
Consulta

El Pacte pel Dret a Decidir es declara "coresponsable" del 9-N

Sense títol
El coordinador del Pacte pel Dret a Decidir, Joan Rigol
 

Més de 60 entitats surten en defensa de Mas i el govern davant la querella de la fiscalia, però no s'autoinculpa

Lluís Bou
El Singular
El Pacte Nacional pel Dret a Decidir s'ha declarat avui "coresponsable" de l'impuls i l'execució del 9-N davant la Justícia, però sense autoinculpar-se. En un manifest que ha fet públic aquest dimecres el coordinador del pacte, Joan Rigol, consideren que la querella que ha presentat la fiscalia contra el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau "ofèn la dignitat nacional" de Catalunya i dóna peu a la "suspicàcia de motivacions d'ordre polític".

Les entitats del pacte recorden que ells van fer una crida a la participació de la ciutadania per tal d'afirmar els "drets democràtics fonamentals" dels catalans i "enfortir" la cohesió social i afegeixen que seguiran treballant perquè Catalunya pugui decidir el seu futur. "Som una nació i és de justícia reclamar i exigir el nostre dret a decidir", afirma el manifest.
 
A més, el pacte recorda que el Tribunal Constitucional va considerar en la seva sentència sobre la declaració de sobirania que es pot resoldre el conflicte de l'encaix territorial a través del diàleg. Admeten, però, que l'actitud del govern espanyol ha estat "sempre negativa".

Llegeix aquí el manifest del Pacte pel Dret a Decidir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada