dimarts, 16 de desembre del 2014

El barril de Brent cotitza per sota dels 60 dòlars per primera vegada des del 2009

El barril de Brent cotitza per sota dels 60 dòlars per primera vegada des del 2009

Acumula ja una baixada del 45% aquest any

 
L’OPEP manté la producció tot i la caiguda dels preus / GETTY IMAGES
El preu del barril de petroli Brent, de referència a Europa, ha cotitzat aquest dimarts per sota dels 60 dòlars per primera vegada des de juliol de 2009, a causa de la persistent situació d'excés de subministrament davant d'un descens de la demanda en el mercat. El Brent al mercat de Londres ha marcat un mínim de 59,47 dòlars i a migdia del dimarts es pagava a 59,52 dòlars.
 
El barril de Brent per a entregar al gener -la negociació expira aquest dimarts- cotitzava a 59,78 dòlars a l'International Exchange Futures de Londres ( ICE ) a dos quarts de nou del matí, un 2,09% menys que al tancament de la sessió anterior. Igual que el barril de Texas als Estats Units, el Brent manté una línia descendent, amb una depreciació del 45% aquest any , a causa del excés de subministrament de cru al mercat en un context de caiguda de la demanda.
 
D'una banda, els Estats Units manté el seu alt nivell de producció, mentre que, d'altra, l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP), encapçalada per l'Aràbia Saudita, ha rebutjat de moment retallar la seva producció per no perdre la seva quota de mercat. E l 27 de novembre a Viena, l'OPEP, responsable del 40% del subministrament mundial, va confirmar que no preveu retallar la producció per sota dels seus 30.000 milions de barrils diaris.
 
A aquest excés d'oferta, s'uneix un descens de la demanda per l'alentiment de l'economia global, sobretot a la Xina, gran consumidor de matèries primeres, els Estats Units i la zona euro. Segons els analistes, el Brent podria depreciar-se encara més en els pròxims mesos i situar-se entorn als 50 dòlars per barril.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada