divendres, 19 de desembre del 2014

Una altra provocació del PP, per Vicent Partal

OPINIÓ

Vicent Partal

19.12.2014

Una altra provocació del PP

Vilaweb
 
Els valencians som avesats a les provocacions constants del nostre govern i del Partit Popular. Però la d'avui és particularment greu. Avui volen obligar les escoles valencianes a demanar als pares si no s'estimarien més de ser escolaritzats en espanyol. Formalment no és aquesta, la pregunta, no és tan descarada; però la intenció sí, que és aquesta. Ho va fer Bauzá a les Illes i ara ho fa Fabra al País Valencià: convertir artificialment el català en un conflicte, fer pressió a favor de l'espanyol i castigar els pares i mestres compromesos amb el país, la cultura i la llengua.

La consulta és una provocació, sobretot és una provocació. I per això mateix, poques hores abans de fer-la, la conselleria ni tan sols s'havia molestat a enviar les instruccions d'aquest peculiar referèndum. Se sap, a més, que els resultats tan sols es faran públics si interessa al govern. Què explica aquest comportament si no que l'abast de la maniobra és purament partidista, polític i provocador?

Perquè la maniobra és molt desvergonyida. Enguany més de dotze mil xiquets valencians s'han tornat a quedar privats de poder estudiar en la línia on havien demanat de ser inscrits i han hagut de matricular-se per força a l'escola en espanyol. I, a desgrat d'això, la conselleria ha tancat impunement centres i línies que ensenyaven en català. El fet és que trenta-un any després de l'aprovació de la Llei d'Ús i Ensenyament només el 29% dels alumnes valencians reben les classes en català. I que el nombre baixa sistemàticament des que governa el PP.

Què pretenen doncs, ara, demanant a aquells que ja van escollir el català quan s'inscrigueren a la seua escola si n'estan segurs? Perquè no insinuen al 71% restant que potser els aniria millor de rebre les classes en català? Per què no es comprometen a complir la llei i assegurar una plaça escolar en català a cada xiquet que la demane?

Contra aquest cinisme, la resistència de les famílies, dels mestres, dels claustres és exemplar. I són ells que ha fet de barricada contra la barbàrie del govern Fabra --tot esperant que l'any vinent els perdem de vista per tant de temps com siga possible. Precisament aquesta possibilitat de futur, l'electoral, és la clau de la provocació. Una nova provocació que ara reclama la resposta de la no-participació. Simplement, el menyspreu.


Més informació a 'La consulta del govern valencià és un pas més en el genocidi cultural' / Mail obert Xavi Sarrià: La vella estratègia del conflicte lingüístic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada