dijous, 6 de novembre del 2014

Un centenar d'observadors internacionals, al 9-N

06/11/2014
Consulta

Un centenar d'observadors internacionals, al 9-N

Christopher White (Scottish Independence Convention)
Christopher White (Scottish Independence Convention), entrevistat per una televisió flamenca

Representants europeus garantiran una interpretació dels aconteixements allunyada de les posicions oficialistes

Xavier Lladó
El Singular
Un centenar d'observadors internacionals assistiran al 9-N. Ho faran a l'empara de l'International Commission of European Citizens (ICEC), una plataforma que ja té organitzat el dispositiu perquè es desplegui aquesta xarxa aquest diumenge, formada per diputats, portaveus socials, acadèmics, entre altres perfils.

Amb sensibilitat per a les nacions sense estat, garantiran una interpretació dels aconteixements allunyada de les posicions oficialistes. Amb motiu del viatge a Catalunya, el 8-N s'ha convocat una trobada i un debat a l'Ateneu Barcelonès a les 12 del migdia per donar-los la benvinguda i guiar-los. Se'ls explicarà el dispositiu i l'agenda preparada l'endemà. A banda, es farà un debat de la realitat catalans amb la participació dels observadors.

La diputada Escocesa del SNP Sandra White, Natalie McGarry del popular grup Women for Independence, Declan Blench del Green Party o en Christopher White responsable d’internacional de la Scottish Independence Convention són alguns dels Escocesos que ens visitaran.

Juntament amb Zelai Nikolas Ezkurdia, portaveu del moviment social d’Euskal Herria Gure Esku Dago, Manu Gómez, impulsor de la consulta d’Etxarri Aranatz o l’acadèmic Mario Zubiaga Garate formaran part d’un ample i plural grup d’internacionals on també hi haurà cares conegudes com el del Flamenc Bernard Daelemans, vicepresident del moviment social Flamenc VVB, acompanyat pel també president de l’entitat, acadèmics i un grup de socialistes flamencs.

Tampoc hi faltaran Gal.lesos, sudtirolesos, Gallegs, o els Veneti amb el diputat Stefano Valdegambari, Antonio Guadagnini, President de Veneto Stato, o el president de l’Academia de la Bona Creanza, Domenico Strobe, i així fins al centenar de demòcrates interessats en observar, interactuar i analitzar la situació política Catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada