dimecres, 5 de novembre del 2014

NO AFLUIXEM GENS NI MICA...!!!- Mas: "Mantenim el 9-N en legítima defensa"

CAP AL NOU 9-N, NO AFLUIXEM GENS NI MICA...!!!

05/11/2014

Mas: "Mantenim el 9-N en legítima defensa"

Artur Mas
El president de la Generalitat, Artur Mas

El president de la Generalitat crida a votar diumenge amb "civisme i per dignitat", i a "no tenir por"

Nerea Rodríguez
El Singular

El president de la Generalitat, Artur Mas

El dia després de la suspensió del ‘nou 9-N’ per part del Tribunal Constitucional, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha pronunciat avui una conferència on ha refermat el seu compromís i el del govern amb la votació del 9 de novembre. Mas ha argumentat que el procés participatiu es manté per “defensar els drets fonamentals a la llibertat ideològica, a la participació i la llibertat d’expressió”, i ha aprofitat per fer una crida a la població catalana “a no tenir por” i anar a votar, perquè “s’intentarà introduir por i confusió”.

Així ho ha dit durant una conferència al ‘Fòrum Europa’, amb la presència de dirigents polítics com els consellers Francesc Homs, Santi Vila, Ferran Mascarell, Ramon Espadaler i Irene Rigau; l’alcalde de Barcelona Xavier Trias; la diputada d’ERC Marta Rovira, i el líder del PSC, Miquel Iceta, entre d’altres. En aquest context, ha ofert quatre grans diferències entre el que es volia fer aplicant el decret del primer 9-N que ell mateix va signar i el que finalment es farà diumenge. La primera d’aquestes diferència és que abans hi havia un decret, i ara no hi ha norma escrita.

En segon lloc, abans hi havia cens, i ara no, perquè es constituirà en el moment en que la gent participi. Sobre aquest cens, Mas ha assegurat “es destruirà pocs dies després”. En tercer lloc, ara no hi ha funcionaris, sinó només voluntaris. I, finalment, ha explicat que no hi haurà paperetes nul·les. Tot i això, ha reconegut que “sí que hi ha una música comuna: que la gent pugui participar i dir-hi la seva”. Mas ha començat la seva intervenció explicant que Catalunya “està defensant un dret natural, que és el dret a decidir”, i ha donat tres motius pels quals els catalans volen exercir aquest dret: “Per poder desenvolupar un projecte propi, per fer de Catalunya un país millor i per dignitat”. En relació a aquest últim punt, ha afirmat que “un país com Catalunya no es pot deixar humiliar”.

A més, ha volgut transmetre un missatge de “tranquil·litat i serenitat” pel context polític actual. El president de la Generalitat ha respost a la pregunta de com s’està reclamant aquest dret a decidir: “Amb majories contundents (polític, social, i institucional), civisme exemplar (sense cap cop, ni insult, ni cap paper a terra)”, així com amb “pulcritud democràtica i respecte legal”. En relació al civisme, Mas ha recordat que “aquesta setmana és més important que mai actuar així”.

"El 9N hem de fer el que cal"

En aquest context, el president ha reconegut que “la baula més feble de la cadena ha estat el consens polític” i ha advertit que “caldrà ser imaginatius i generosos perquè aquesta baula no trenqui la cadena sencera”. Alhora, ha recordat que “a l’Estat espanyol ens hem trobat un gran desconeixement i ignorància en relació al que passa aquí, menysteniment, intolerància a la diferència i en alguns moments fins i tot algun episodi de males arts”. Però sobretot, ha destacat, “hem trobat una enorme incapacitat política, perquè davant d’un gran tema d’Estat, com el català, no hi ha ni una sola iniciativa”.

Durant la conferència, Mas ha criticat que “ens trobem amb un plantejament del segle XX o, fins i tot, del XIX” i ha argumentat que “l’Estat, amb plantejaments tradicionals, es defensa ell mateix, i a Catalunya el que estem fent és defensar la gent. Aquí els moviments van de la societat cap amunt, i allà la teoria és des d’a dalt cap avall”. A més, ha enumerat tres eixos d’actuació del govern català: “Defensar-nos de l’abús de dret i de poder del govern espanyol, deixar clar que no estem aplicant el decret del 9N que va suspendre el TC, mantenir la proposta que vàrem fer”.

Finalment, el president de la Generalitat ha acabat la seva intervenció citant Churchil: “Ara no estem només per fer el millor de nosaltres mateixos, que també, ara estem per fer el que toca fer i que cal fer”, i ha desitjat que “el poble de Catalunya, pensi el que pensi, el diumenge entengui bé que ara no només hem de fer el millor de nosaltres mateixos, sinó que hem de fer el que cal”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada