Durant les vacances, fer plats a
la cuina pot ser una oportunitat per a tots aquells a qui agrada cuinar,
pot ser una activitat per a compartir amb la parella o amb els fills,
petits i no tan petits. Però la cuina també pot ser el lloc on no es vol
passar gaire estona durant aquests dies de lleure. L’arribada de la
calor ens convida a fer uns menús més frescos amb preparacions més
senzilles i que no necessitin coccions amb llargues estones als fogons.
Com que hem de menjar, caldrà cercar com podem alimentar-nos bé sense gaire esforç. Hi ha diverses opcions: menjar fora de casa i pagar per ser servits, fer-se convidar, menjar a casa dedicant una estona a la cuina, comprar a les botigues de menjar cuinat o comprar productes envasats ja preparats. També es pot fer una mica de cada cosa, però recordeu que cal confiar amb la intuïció: la vista i l’olfacte no enganyen. Trieu els establiments que us convidin a entrar-hi perquè estan nets i no fan olor d’oli recremat i, quan compreu, trieu aquells productes que us entrin més pels ulls, llegiu-ne les etiquetes i opteu per la qualitat. Està molt bé comprar un gaspatxo preparat i prendre-se’l fresc a casa: és bo, és saludable i no cal sentir-se culpable perquè no l’heu fet vosaltres. Com a dietista us animo a menjar de tot i variat.
Aquestes setmanes d’agost trobareu ací unes quantes receptes per a tots els gustos. Us deixem un recull de les receptes d’aquesta setmana:
Amanida de llenties amb pernil ibèric: Dels llegums habituals a casa nostra, la llentia és el que té una mida més petita. Proporciona menys quilocalories que els cigrons i gairebé les mateixes que les mongetes seques. Tot i que també és molt rica en fibra, en té menys que els cigrons i les mongetes, i per això és menys flatulenta.
Arròs al curri: La base d’aquesta recepta és l’arròs. Es pot fer servir arròs llarg o arròs rodó, això dependrà dels gustos. Si es fa servir arròs rodó, serà més gustós però caldrà esbandir-lo bé perquè no quedi enganxat. Si es fa servir arròs llarg, com que té menys midó, quedarà més desenganxat i una mica més tibant. Les verdures per a saltar es poden adaptar al gust de cadascú.
Amanida de mongeta tendra: La mongeta tendra és una d’aquelles hortalisses que rep el nom de verdura pel color verd intens que té. Es pot trobar al mercat durant tot l’any, però el moment òptim de consum és entre l’abril i l’octubre. A l’hora de comprar-les hem de vigilar que tinguin un color verd viu sense decoloracions, una forma regular i, per saber si són fresques, es pot intentar doblegar-les: si la mongeta es doblega, no és fresca, si es trenca i apareix una gota d’aigua, sí que ho és.
Mandonguilles: Es poden fer amb carn de porc, de vedella o barrejant-les totes dues. En alguns països en fan de xai i també es poden preparar amb carn de pollastre. Es tracta de demanar a la carnisseria que us piquin la carn que més us agradi o més us convingui. De vegades, ja en tenen de preparades per ells. Cal tenir present que la carn picada és un aliment molt delicat perquè té humitat i molts espais on poden proliferar els microorganismes. Per això és imprescindible consumir-la el mateix dia que es compra.
Esqueixada: L’única cosa que cal tenir present és que l’esqueixada necessita certa planificació. Heu de comprar el bacallà esqueixat (d’aquí ve el seu nom), és a dir, el bacallà estripat a tires que tenen el gruix d’un dit. Ho podeu fer de dues maneres: dessalat o encara salat.
Com que hem de menjar, caldrà cercar com podem alimentar-nos bé sense gaire esforç. Hi ha diverses opcions: menjar fora de casa i pagar per ser servits, fer-se convidar, menjar a casa dedicant una estona a la cuina, comprar a les botigues de menjar cuinat o comprar productes envasats ja preparats. També es pot fer una mica de cada cosa, però recordeu que cal confiar amb la intuïció: la vista i l’olfacte no enganyen. Trieu els establiments que us convidin a entrar-hi perquè estan nets i no fan olor d’oli recremat i, quan compreu, trieu aquells productes que us entrin més pels ulls, llegiu-ne les etiquetes i opteu per la qualitat. Està molt bé comprar un gaspatxo preparat i prendre-se’l fresc a casa: és bo, és saludable i no cal sentir-se culpable perquè no l’heu fet vosaltres. Com a dietista us animo a menjar de tot i variat.
Aquestes setmanes d’agost trobareu ací unes quantes receptes per a tots els gustos. Us deixem un recull de les receptes d’aquesta setmana:
Amanida de llenties amb pernil ibèric: Dels llegums habituals a casa nostra, la llentia és el que té una mida més petita. Proporciona menys quilocalories que els cigrons i gairebé les mateixes que les mongetes seques. Tot i que també és molt rica en fibra, en té menys que els cigrons i les mongetes, i per això és menys flatulenta.
Arròs al curri: La base d’aquesta recepta és l’arròs. Es pot fer servir arròs llarg o arròs rodó, això dependrà dels gustos. Si es fa servir arròs rodó, serà més gustós però caldrà esbandir-lo bé perquè no quedi enganxat. Si es fa servir arròs llarg, com que té menys midó, quedarà més desenganxat i una mica més tibant. Les verdures per a saltar es poden adaptar al gust de cadascú.
Amanida de mongeta tendra: La mongeta tendra és una d’aquelles hortalisses que rep el nom de verdura pel color verd intens que té. Es pot trobar al mercat durant tot l’any, però el moment òptim de consum és entre l’abril i l’octubre. A l’hora de comprar-les hem de vigilar que tinguin un color verd viu sense decoloracions, una forma regular i, per saber si són fresques, es pot intentar doblegar-les: si la mongeta es doblega, no és fresca, si es trenca i apareix una gota d’aigua, sí que ho és.
Mandonguilles: Es poden fer amb carn de porc, de vedella o barrejant-les totes dues. En alguns països en fan de xai i també es poden preparar amb carn de pollastre. Es tracta de demanar a la carnisseria que us piquin la carn que més us agradi o més us convingui. De vegades, ja en tenen de preparades per ells. Cal tenir present que la carn picada és un aliment molt delicat perquè té humitat i molts espais on poden proliferar els microorganismes. Per això és imprescindible consumir-la el mateix dia que es compra.
Esqueixada: L’única cosa que cal tenir present és que l’esqueixada necessita certa planificació. Heu de comprar el bacallà esqueixat (d’aquí ve el seu nom), és a dir, el bacallà estripat a tires que tenen el gruix d’un dit. Ho podeu fer de dues maneres: dessalat o encara salat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada