divendres, 8 de gener del 2016

Albiol: "Els independentistes solets han evidenciat que no es pot culminar el despropòsit"

Albiol: "Els independentistes solets han evidenciat que no es pot culminar el despropòsit"

El líder del PPC creu que l'oferta de Mas a ERC per entrar al Govern en funcions demostra que el president "ha perdut el nord"

Xavier García Albiol, en roda de premsa a la seu del PP
Xavier García Albiol, en roda de premsa a la seu del PP   |   R.G. / ACN
El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, ha criticat aquest divendres, en una entrevista a RNE, les darreres negociacions entre JxSí i la CUP per intentar un pacte d'investidura 'in extremis', i sobretot la falta d'acord entre ells. "La realitat és que, sense ajuda exterior, els independentistes solets, han posat en evidència que hi ha un escenari greu per a l'estabilitat política, institucional i econòmica a Catalunya, i que no es pot donar culminació a un procés que era un despropòsit", ha sentenciat.
D'aquesta situació, Albiol creu que el "culpable és Artur Mas i CDC", per haver "creat unes expectatives a una part de la població que de bona fe creu en la independència quan és un escenari és impossible".

Per a Xavier García Albiol, els darrers moviments de CDC, ERC, el conjunt de JxSí, les entitats sobiranistes i la CUP responen a "l'escenificació" del moment, i a cap raó política de fons. "Ningú vol ser el culpable que el procés fracassi, ningú vol se el primer en aixecar-se de la taula i per això estan en aquesta fase d'escenificació i teatre però en desacord", ha considerat.

Per últim, Albiol ha criticat també l'oferta que Artur Mas va fer dijous a ERC perquè entrés al Govern en funcions encara que no hi hagués acord amb la CUP. "És esperpèntic que el president, a dos mesos d'unes eleccions, proposi una crisi de Govern per incorporar un partit. ERC ja li ha dit que és una falta de respecte i jo també ho crec", ha explicat Albiol, que ha afegit que la proposta "posa en evidència fins a quin punt Mas ha perdut el nord, i fins a quin punt les eleccions s'han aprofitar per recuperar el seny i un Govern en condicions".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada