Dissabte
13.12.2014
06:00
Autor/s: ACN
La nova normativa europea sobre l'etiquetatge dels aliments entra en vigor
Els consumidors tindran una informació més clara, completa i precisa sobre la composició dels productes comestibles
Entre els canvis principals del nou etiquetatge s'hi inclou la millora de la llegibilitat de la informació obligatòria gràcies a una grandària mínima de la lletra, l'harmonització de les dades sobre ingredients al·lèrgens dels aliments envasats i no envasats (fins i tot a restaurants i cafeteries) o informació sobre l'origen de la carn fresca o de les propietats nutritives dels aliments transformats. La nova normativa també és més estricta a l'hora d'evitar pràctiques enganyoses. Tot i així, la CE ha avisat que la normativa sobre l'etiquetatge obligatori de les propietats nutricionals dels aliments transformats no entrarà en vigor fins el 13 de desembre del 2016.
El comissari de Salut i Seguretat Alimentària, Vytenis Andriukaitis, ha explicat que 'a partir d'ara la informació que figura a les etiquetes dels aliments haurà de ser molt més clara i permetre que els consumidors puguin fer una més bona tria dels productes alimentaris que comprin'. Andriukaitis ha afegit que el canvi en la normativa sobre l'etiquetatge dels aliments és el resultat 'd'anys de feina'.
Brussel·les ha donat a les empreses alimentàries tres anys (des que es va aprovar el reglament sobre informació alimentària el 2011) per adaptar-se al nou sistema d'etiquetatge. A més, la nova normativa preveu que es puguin exhaurir els productes etiquetats o comercialitzats abans d'avui. D'altra banda, la CE treballarà durant el 2015 en la creació d'una base de dades comunitària per aplegar totes les normatives nacionals en matèria d'etiquetatge.
-
Ampolles d'oli verge extra.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada