dissabte, 8 de novembre del 2014

Madrid vol passar de puntetes pel 9-N

Madrid vol passar de puntetes pel 9-N

El govern espanyol no té previst fer cap compareixença aquest diumenge per valorar la consulta

Rajoy participa avui en un acte amb Jose Antonio Monago

Especial: Referèndum d'independència de Catalunya 9 de novembre de 2014

, Madrid | ND 08/11/2014 a les 10:40h
 
Les cartes ja són sobre la taula. La Generalitat ha anunciat que empararà el 9-N però que deixa en mans dels voluntaris l'execució de la consulta i ha assegurat que els protegirà legalment, que obrirà els col·legis i que hi posarà les urnes. El govern espanyol per contra, ha orientat la pressió cap als ciutadans i voluntaris emplaçant Artur Mas a no forçar-los a incomplir la llei. Malgrat tot, ningú no dubta que el procés participatiu es farà amb normalitat.

Un cop llançada la darrera amenaça, la Moncloa vol fer oïdes sordes i passar de puntetes aquest diumenge. No té previst fer cap tipus de compareixença per valorar la consulta que se celebrarà a Catalunya. Almenys, així ho van manifestar ahir fonts pròximes a la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, just després de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Mentrestant, Rajoy de 'bolo' a Extremadura

Per la seva banda, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, clourà aquest dissabte les jornades 'Estabilitat i bon govern a les Comunitats Autònomes' que s'estan portant a terme a Càceres, Extremadura. Ho farà acompanyat de la secretària general de la formació, María Dolores de Cospedal i del president extremeny, José Antonio Monago, que en les últimes hores ha estat protagonista de la darrera polèmica popular per uns viatges privats a les Illes Canàries.

El vicesecretari general d'organització del PP, Carlos Floriano, treia pit ahir davant els seus companys de partit extremenys assegurant que el president espanyol ha aconseguit aturar la consulta. "Afortunadament, Rajoy ho ha evitat", exclamava, per continuar comparant la iniciativa catalana amb la caiguda del mur de Berlín, aprofitant que demà es commemora el 25è aniversari del seu enderrocament.

Floriano pronunciava tot un discurs triomfalista que contrasta amb les accions i atacs que ha dirigit el govern del Partit Popular contra el procés català i contra la consulta. Inicialment, els conservadors van posar el crit al cel per la celebració d'una consulta "il·legal", posteriorment van utilitzar els tribunals per aturar-la. Després van titllar el nou 9-N de costellada però quan van veure que la cosa anava de debò van tornar als tribunals. Ara, toquen discursos triomfalistes. Un autèntic desgavell. Caldrà veure què diu Mariano Rajoy en les properes hores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada