dissabte, 15 de novembre del 2014

Madrid inaugura una estàtua a un militar que va bombardar Barcelona el 1714

DESPRÉS DEL 9N
CONTRA CATALUNYA , I  NO PAREN...
Dissabte  15.11.2014  12:22

Madrid inaugura una estàtua a un militar que va bombardar Barcelona el 1714

Blas de Lezo va participar en el setge de les tropes borbòniques contra la ciutat

VilawebAvui s'inaugura a la plaza de Colón de Madrid, on hi ha la gran bandera espanyola, una estàtua dedicada a l'almirall Blas de Lezo, que es va morir el 1741 a Cartagena de Indias, a Colòmbia, poc temps després d'haver aconseguit una victòria militar contra la flota de l'imperi britànic. Aquest homenatge a Blas de Lezo arriba justament l'any del tricentenari del setge i la caiguda de Barcelona a mans de les tropes borbòniques, en les quals aquest militar espanyol va tenir un protagonisme destacat: Blas de Lezo va capitanejar el bombardament de la ciutat entre el 1713 i el 1714.
Això ha causat malestar a l'ajuntament de Barcelona. El regidor de Cultura, Jaume Ciurana, que ahir piulava a Twitter: 'Madrid inaugura una escultura a Blas de Lezo que, entre més coses, va bombadar Barcelona durant el setge de 1714. En fi…'
L'any passat el PP va impulsar una proposició no de llei al congrés sobre la 'reiviindicació i difusió de la figura i valors' de Blas de Leza. En el debat en comissió, el diputat d'ERC Joan Tardà va recordar el paper que va tenir el militar en el setge a Barcelona:
La iniciativa de dedicar l'estàtua va sorgir de l'Asociación Pro Monumento Blas de Lezo, i ha tingut el suport de l'Ajuntament de Madrid i de l'armada espanyola.

L'estàtua de bronze, obra de l'escultor madrileny Salvador Amaya, té una alçada de set metres i pesa 35.000 quilos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada