diumenge, 9 de novembre del 2014

Catalunya vota i dóna una lliçó a l'Estat

09/11/2014
Consulta

Catalunya vota i dóna una lliçó a l'Estat

Sense títol
Cues per votar a Tarragona

Els locals  de participació obren a les 9h amb grans cues i mobilització de la ciutadania

Nerea Rodríguez
El Singular
Diumenge 9 de novembre. Catalunya ja està votant sobre el seu futur polític i, d’aquesta manera, donant també una lliçó a l’Estat espanyol, que ha intentat impedir-ho de totes les maneres possibles. Des d'una hora abans de les 9, quan obrien els punts de votació, ja hi havia nombroses cues formades als locals de participació i es podia veure una gran mobilització ciutadana.


Cues per votar a Tarragona                @drtitola

Els punts de votació del procés participatiu han obert amb normalitat, en el marc d'una jornada en la qual estan cridats a participar 5,4 milions de catalans majors de 16 anys.

Des de les 8 hores, els voluntaris han començat a constituir les 6.695 taules, en els 1.317 punts habilitats per votar, i en la majoria d'espais s'han format cues de desenes de persones minuts abans de l'obertura de les urnes. Hi ha punts de votació en tots els municipis catalans -en total hi ha 947- excepte en sis: Pontons (Barcelona), Benavent de Segrià (Lleida), Horta de Sant Joan (Tarragona) -els tres amb alcalde del PP- i també Arres, Bausen i Canejan (Lleida), i en aquests casos els seus veïns hauran de desplaçar-se a una altra localitat per poder votar.

A diferència de les eleccions i els referèndums -on s'utilitza el cens electoral-, en aquest cas cada participant acudirà al punt de votació que li correspon segons l'adreça i el municipi que figuri en el seu document d'identitat. Ofereixen informació sobre aquest tema el telèfon d'informació ciutadana de la Generalitat, el 012, i la pàgina web sobre el procés participatiu que ha engegat la Generalitat, www.participa2014.cat.


IES Ronda de Lleida, amb gent fent cua per votar sota la pluja / Laia Corbella


Escola Sant Medir (Sants) / Bernat Vilaró (@bernat_vilaro)


Votació a la Salle de la Vila de Gràcia, Barcelona


@araeslhora



Institut Joan Miró de Cornellà de Llobregat / Marce Cardoso


Escola Vedruna al carrer gran de Gràcia, Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada