dimarts, 11 de novembre del 2014

ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (9). - Ara és l'hora …!!!, amb la consulta de nou suspesa pel TC...,I QUI DEIA QUE NO ÉS PODRIA VOTAR EL NOU 9N...??

Articles del Víctor
09/10.11.14.
ANEM CAP A LA INDEPENDÈNCIA... (9).
Ara és l'hora …!!!, amb la consulta de nou suspesa pel TC...
I QUI DEIA QUE NO ÉS PODRIA VOTAR EL NOU 9N...??
Un nou 9N pletòric, que a la fi és pogué votar.
El dia és va aixecar rúfol i plujós i hom ho va fer costipat. Des de bon matí vaig seguir atent i emocionat el desenvolupament de la jornada que a la fi es podia votar, Ho vaig fer als vols de les dues i en directe comprovo la participació i l'alegria de la gent.
Després de passar tot un dia content i emocionat per les notícies i la manera que transcorre la diada participativa, em poso a redactar a un altre article - aquest força important, doncs s'ha votat en aquesta mena de Consulta , - perquè no sigui dit- encara que sia de manera simbolica, però que a molts ens ha semblat que ho haguéssim fet de debò.

Començo a escriure, de debò - quan “teoricament” acaba aquesta gran demostració de democràcia que ha estat el Nou 9N -, a les vuit en punt, encara que se que el nombre de votants que fins a la una del migdia van ser d'1.142.910 participants, i a les 6 tarda ho han fet 1.977.531 ( al voltant de dos milions i és deia que si s'anava prop d'aquesta xifra ja en podríem donar per satisfets) i encara manquen els vots fins a les vuit del vespre que es donaran a prop de les 11 de la nit, varen dir, que s'acabaren donant passades les dotze de la nit i ens digueren ( La Sotspresidenta de la Generalitat Joana Ortega) que amb un 88 % escrutat la participació havia estat d'uns 2,023 milions i que es calculava que el total del 100% seria d'uns 2,25 milions de votants.
L'endemà a mig matí se'ns va donar la xifra “feten” de 2.305.290 votants amb el 100% de les meses escrutades, d'això es desprèn que un 80,76% dels vots son favorables al sí-sí (1.861.753), un 10,07% de sí-no (232.182) i un 4,5% de no (104.772). A falta dels 13.573 catalans que van votar als 19 punts que hi havia arreu del món i dels que fins al dia 25 de novembre ho poden fer al Palau Robert de Barcelona i als 7 altres centres territorials de la Generalitat d'arreu de Catalunya.
D'un nou 9N, ple de curiositats i anècdotes, permeteu-m'en una que em va frenar molt i que representa d'allò més quan un avi de 94 anys en anar a votar digué:
“ Després de votar, aniré a l'enterrament de la meva dona. Votaré per ella”

Hem fet caure un altre mur i l'acte de Desobediència civil, mes multitudinari, pacific i important del món.
Vint-i-cinc anys després de la caiguda del mur de Berlín, aquest nou 9N n'ha caigut un altre de mur , el de la intolerància, de la incomprensió, el de la llibertat, perquè a part de votar , i exercir el Dret a Decidir , s'ha fet l'acte de Desobediència civil, mes multitudinari, pacific i més important d'Europa , i potser del món, i això ho tenim de tenir en compte i sembla que ningú li ha donat cap importància.
Després del nou 9N.
Una de les coses importants del dia després és que durant els quinze dies venidors és podrà anar a votar al Palau Robert de Barcelona i als 7 altres centres territorials de la Generalitat d'arreu de Catalunya , i que ho poden fer els que tenien el DNI caducat, diferent domicili i/o d'altres incidències i així hi ha la possibilitat de votar-hi fins al 25 de novembre, i que el dia d'ahir va ser un gran exit amb moltes cues a tots centres territorials.
Era important aquest
nou 9N, perquè finalment es va poder votar, i com han dit molts això si que és una gran festa de democràcia, malgrat que ara en diran de tot i més

Consideracions.
En fan gràcia quan diuen que ha sigut un fracàs de participació, com han dit Camacho o el nou líder del PSOE Pedro Sànchez "respecta" la mobilització però diu que la majoria de catalans no hi participaren. Cal que els hi recordem que el si a la independència el podem comparar a la resta de referèndums que s'han fet fins ara, o si no mirem: Els 1,8 milions favorables a la independència s'acosten molt al sí a l'estatut del 2006, que foren 1,9 milions de vots; i són molts més que els 1,2 milions a favor de l'OTAN el 1986 o dels vots del sí a la constitució europea el 2005 amb 1,3 milions. O és que tots aquest tampoc no són vàlids.
….Per cert la Fiscalia, ara, és prepara per fer una querella per suposats delictes del nou 9N, que podrien presentar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en hores vinents, encara que no se sap contra qui anirà dirigida , que ho facin al contra els més de 2,3 milions que vàrem anar votar, jo en sóc un, que vinguin, ..., pobrets, ja ho diuen: “... Quan era mort el combregaren...”
...i hom n'anirà parlant, anant cap a la independència... i ara en tenim un pas més.
Víctor Lluelles i Cardona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada