caiguda
TEMA DEL DIA
Inquisidor.
La destitució de Diego Pérez de los Cobos per l’ús d’informes falsos amb l’objectiu d’encausar el govern espanyol arran de la manifestació feminista del Vuit de Març deixa enlaire totes les causes en què ha participat com a investigador, testimoni i inquisidor. La major part de casos contra l’independentisme han tingut un informe fals de la Guàrdia Civil, més tard amanit per la fiscalia i la judicatura, i han acabat en condemnes injustes. En un estat democràtic normal, la constatació de les pràctiques irregulars de De los Cobos obligaria a revisar totes les causes judicials en què ha intervingut i ha estat determinant, com l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez pels fets del 20 de setembre de 2017 i el judici als dirigents independentistes al Tribunal Suprem, on va intervenir com a testimoni. Aleshores Jordi Cuixart ja va advertir que del resultat d’aquest judici en dependria la qualitat de la democràcia de l’estat espanyol.
Cuixart va pronunciar aquestes paraules davant l’advocacia de l’estat, representada per Rosa María Seoane, que avui denuncia que hi ha una causa general contra la gestió que el govern espanyol ha fet de la crisi sanitària. L’advocada de l’estat es queixa d’una degradació democràtica que Cuixart ja va advertir durant el judici, però Seoane aleshores era acusadora i ara és víctima de la involució que va promoure. L’advocada no es va immutar quan De los Cobos va mentir descaradament davant el Suprem, és a dir, quan va assegurar que durant el referèndum no hi havia hagut càrregues de la policia i que la violència l’havien exercida els votants. En aquell moment es jutjava una causa general contra la democràcia, i l’advocada de l’estat es va aclucar d’ulls. Sortir ara a queixar-se perquè el mateix tinent coronel que mentia davant el Suprem menteix contra el govern espanyol és fer tard.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.