Un equip d’astrònoms de l’Observatori Europeu Austral ha descobert un forat negre a mil anys llum de la Terra, el més pròxim al Sistema Solar que s’ha observat mai. És un forat negre que es pot veure a simple vista des de la Terra. Els investigadors van trobar proves de la presència d’aquest objecte en un sistema triple a la petita constel·lació del Telescopi, visible des de l’hemisferi sud a ull nu en nits fosques i de cel net sense necessitat de prismàtics ni de telescopi.
En un principi, l’equip investigava el sistema HR 6819, com a part d’un sistema de dues estrelles. Però quan van analitzar les observacions que havien fet, van quedar sorpresos de veure que hi havia un tercer cos que fins ara es desconeixia: un forat negre. Les observacions amb l’espectògraf FEROS, instal·lat al telescopi MPG/ESO de 2,2 metres a l’Observatori la Silla de Xile, van mostrar que una de les dues estrelles visibles orbitava al voltant d’un objecte invisible cada quaranta dies, i en canvi la segona estrella romania a una gran distància d’aquest parell d’objectes.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.