La biografia de Maria Branyas podria inspirar una novel·la, un film o una sèrie d’unes quantes temporades de Netflix. La seva trajectòria vital és tan llarga com apassionant. Va néixer a San Francisco el 1907, va travessar l’Atlàntic per quedar-se a Catalunya, va viure la guerra del 36-39 i el març del 2019, ara fa un any, es va convertir en la persona més longeva del país, i també de l’estat espanyol. Fa tres setmanes li van fer la prova del coronavirus 2019 i va sortir positiva. Els seus 113 anys feien predir el pitjor desenllaç. Però Branyas s’ha resistit a escriure el darrer capítol de la seva història i les proves serològiques han confirmat que ha superat la Covid-19.
A la residència Tura d’Olot, on Maria Branyas és internada des de l’any 2000, encara se’n fan creus i fins i tot han hagut de contractar un servei de comunicació per a gestionar l’allau de trucades de mitjans que es volen fer ressò de la notícia. Si no és la persona de més edat del planeta que ha superat la malaltia, poc li’n deu faltar. Sí que és segur que és la segona pandèmia que ha vist la nostra protagonista. L’anterior va causar cinquanta milions de morts.
Report diari sobre el coronavirus
Cada dia a les 22.00 podeu rebre al correu el resum dels fets més importants del dia relacionats amb la Covid-19 i informació addicional d'interès.