dissabte, 9 de gener del 2016

La CUP accepta Mas al Govern amb un altre president

LA CAIGUDA DE L'ENXANETA

La CUP accepta Mas al Govern amb un altre president

Súmate s'ha reunit amb la CUP, que ha acceptat la fórmula plantejada per l'entitat per no apartar totalment Mas, i aquesta tarda a les 15h ho farà amb Junts pel Sí per explicar la proposta


Reunió del Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària de la CUP-Crida Constituent a Barcelona
Reunió del Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària de la CUP-Crida Constituent a Barcelona   |   @cupnacional
La CUP accepta que Artur Mas formi part del Govern si no és el president. Ja ha donat el sí a la fórmula plantejada per l'entitat independentista Súmate, en què hi ha Antonio Baños, exdiputat i excandidat de la CUP, i Eduardo Reyes, diputat de JxSí. Súmate s'ha reunit a la seu de la CUP aquest matí per transmetre a l'esquerra independentista una fórmula que permetria, al seu entendre, que les dues formacions arribin a un acord in extremis. Fonts de Súmate han explicat a El Món que "es tracta d'una proposta que no aparta Artur Mas al 100%, sinó que podria mantenir-se al Govern, i això la CUP ja ha dit que sí que ho accepta. Ara no podem donar més detalls, fins que no ens reunim amb Junts pel Sí avui a les 15h al Parlament". 
Cal tenir en compte que la proposta que va fer Junts pel Sí d'una presidència coral ja restava força a Mas, si bé mantenia les seves atribucions. Però la fórmula de Súmate, que es detallarà després de dinar, no contempla la presidència a mans de l'actual candidat de Juns pel Sí. En qualsevol cas, és la primera vegada que Súmate contempla la possiblitat de no tenir Mas de president, en la línia que ha deixat entreveure ERC en diverses declaracions. 

Súmate ha demanat a la CUP, com també farà a les 15h amb Junts pel Sí, que "deixi enrere els interessos partidistes i personals que paralitzen l'inici del procés constituent per fer realitat la República catalana en favor dels drets i la justícia socials", per tal d'evitar unes noves eleccions que posarien en entredit "el mandat democràtic del 27 de setembre". A la reunió hi han assistit, en representació de Súmate, Montse Sánchez (vicepresidenta), Marc Santin (secretari d'organització) Joan Solé (secretari de comunicació) i Edgar Álvarez. Per part de la CUP, s'hi han reunint tres membres del secretariat, Isabel Chacón i Hugo Alvira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada