dissabte, 9 de gener del 2016

El 6 de març, la data més possible dels nous comicis

LA CAIGUDA DE L'ENXANETA 

El 6 de març, la data més possible dels nous comicis

La XI legislatura del Parlament decaurà el dilluns dia 10. La llei estatal estableix un termini de 54 dies per a les noves eleccions

La CUP ha decidit aquest diumenge no investir com a proper president de la Generalitat el candidat de Junts pel Sí (JxSí), Artur Mas. Si no hi ha cap moviment d'última hora al llarg d'aquesta setmana, la XI legislatura del Parlament de Catalunya serà incapaç de nomenar nou president dins el termini legal, que expira diumenge vinent, 10 de gener, a mitjanit. El dilluns dia 11, la legislatura decaurà automàticament i l'encara president president en funcions, Artur Mas, es veurà obligat a convocar nous comicis. La data més possible perquè tinguin lloc és el diumenge 6 de març.Si bé la llei catalana marca un termini indeterminat d'entre 40 i 60 dies, la llei estatal fixa la data exacta de 54 dies. En aquest cas, comptant a partir del 10 de gener, el 6 de març és el diumenge més proper a aquest termini.

Si s'acaba confirmant aquest calendari, que la setmana passada es donava pràcticament per fet al Parlament, l'inici de la campanya electoral tindrà lloc el divendres 19 de febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada