divendres, 5 de desembre del 2014

Mas: 'Volem un país més lliure, però sobretot ha de ser més just'

Divendres  05.12.2014  11:25
Autor/s: ACN

Mas: 'Volem un país més lliure, però sobretot ha de ser més just'

El president creu que els catalans van demostrar el 9-N que són 'un poble responsable, adult, madur i lliure'

VilawebEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat aquest divendres la necessitat que Catalunya mantingui 'relligats' els conceptes de 'llibertat i justícia social' en el procés sobiranista que està engegat. Per al president, ha de quedar clar que 'volem un país més lliure, però sobretot ha de ser més just', perquè aquests són 'dos conceptes que van del bracet'. Mas ha fet aquestes declaracions en la seva intervenció al lliurament de la medalla del Memorial Trias Fargas 2014, des d'on ha aprofitat per citar a l'històric polític català i recordar que, com ell exigia, la societat catalana es va comportar com un poble 'responsable, adult, madur i lliure' el passat 9-N.
Després que el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, retreies al president de la Generalitat que no expliqués els motius pels quals vol la independència i quin model de país vol, aquest divendres Mas ha volgut deixar clar que a la Catalunya que ell pretén 'els conceptes de llibertat i justícia social' van 'relligats, com molta gent vol'.

'Volem un país més lliure i també més just. Si només és més lliure, també està bé, però sobretot ha de ser més just. La llibertat ha d'estar la servei de la justícia i de la igualtat de drets i d'oportunitats', ha sentenciat. El president ha recordat que Ramon Trias Fargas 'mai va dissociar aquests conceptes, perquè una i l'altra van de bracet. Són com dos amics, comparteixen moltes coses i si no fos així no s'entendria'.

Durant la seva intervenció al lliurament del premi, Mas ha citat en diverses ocasions a Trias Fargas, de qui ha recordat que demanar a les societats que fossin 'madures i responsables'. El president ha volgut enllaçar aquests conceptes i posar-los en el context polític actual i, sobretot en el passat 9 de novembre. 'El 9-N, la societat catalana es va comportar com una societat responsable, adulta, madura i lliure. Es va posar en evidència total i es va veure a molts llocs del món. Amb totes les condicions adverses, va ser un poble adult, madur, responsable i pacífic, i que va demostrar que volia ser més lliure', ha conclòs.

Per últim, i aprofitant que el premi el rebia la presidenta de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, Anne Brasseur, Artur Mas ha volgut remarcar el caràcter europeista dels catalans, 'demostrat al llarg de la nostra història'. 'Catalunya, Europa i llibertat són un trinomi que gairebé sempre ha anat junt i també hi va ara. Son com tres amics que van junts i els hi agrada compartir moltes coses, i no s'entendria a casa nostra si no fes d'aquesta manera', ha comentat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada